Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 6 housek nebo rohlíků
- 15 dkg šunky
- 15 dkg žampionů
- 4 dl vody
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 4-5 vajec
- 1 lžíce oleje
- 1 paprika
- 3 stroužky česneku
- hrst kopřiv
- bazalka
- dobromysl
- sůl
- trochu strouhanky
- kousek másla
Postup receptu
- Ve 4 dl vody krátce povaříme bujonovou kostku, odstavíme a necháme vychladnout
- Starší housky (nebo rohlíky) nakrájíme na kostky, přidáme na nudličky nakrájenou syrovou papriku, zalijeme bujónem a necháme odstát
- Žampiony očistíme, na lžíci oleje krátce orestujeme a ke konci k nim přidáme i najemno nakrájenou šunku a vše opečeme
- Kopřivy důkladně propláchneme, spaříme v horké vodě, odstraníme stonky a nasekáme nadrobno
- Do nakrájených housek vmícháme opečené žampiony se šunkou, nasekané kopřivy, žloutky, prolisovaný česnek, koření a podle chuti osolíme
- Řidší hmotu zahustíme strouhankou podle potřeby
- Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
- Hmotu rozetřeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče, poklademe plátky másla a upečeme