Velikonoční pečené kuře s česnekem a rozmarýnem

Velikonoční pečené kuře s česnekem a rozmarýnem

Nemáte chuť na kuře s nádivkou, raději dáváte přednost něčemu lehčímu ? Pečené kuře s česnekem a rozmarýnem bude ta pravá volba pro Vás, jeho příprava je zcela nenáročná.

Ingredience

  • 1 kuře v celku
  • 2 snítky čerstvého  rozmarýnu
  • 1 hlavička česneku, rozkrojená napůl
  • 3 stroužky česneku, utřeného
  • 2 citrony (chemicky neošetřené),  nakrájené na polovinu
  • 1 citron, nakrájeny na plátky
  • 2 lžičky strouhané citrónové kůry
  • 4 lžíce másla
  • 200 ml bílého vína
  • 2 cibule, nakrájené na čtvrtky
  • mořská sůl
  • drcený pepř

Postup

  1. Máslo smícháme se sekaným rozmarýnem, s 3 stroužky česneku, solí, pepřem a citronovou kůrou.
  2. Směs napěchujte pod kůži kuřete, především pod prsa.
  3. Část směsi dejte i dovnitř kuřete, přidejte 2- 3 cibule, 1/2 česneku, plátky citrónu a větvičky rozmarýnu.
  4. Kuře vložte do pekáčku, přidejte zbytek citrónu, cibule, česneku a bylinek.
  5. Přidejte víno a trošku vody, pečte při 180 °C asi 1,5 – 2 hodiny do zlatova.
  6. Z upečeného kuřete vyjměte cibuli a koření.
  7. Velikonoční pečené kuře můžeme servírovat s bramborami dušenými ve vlastní šťávě nebo zapečenou bramborovou kaší.
Velikonoční pečené kuře s česnekem a rozmarýnem
Zdroj: www.foodiecrush.com

Vyzkoušejte třeba naše skvělé recepty na brambory dušené ve vlastní šťávě, které si můžete ke kuřeti dát jako přílohu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.