Velikonoce neznamenají jen sladké pochoutky v podobě beránka či bochánku.
Návštěvy ocení i chlebíčky či chuťovky.
Zkuste to ale tentokrát bez klasického bramborového salátu, uzenin a sýru.
Načerpejte inspiraci z našich originálních receptů na velikonoční pomazánky!
Uvidíte, že zachutnají každému a vykoledovaná vajíčka díky nim rychle zmizí!
Naše recepty
Chlebíčky – klasické české občerstvení
Nejrůznější obložené chlebíčky jsou typickým občerstvením na většině oslav i večírků. Víte ale, odkud tato tradice, která nemá ve světě obdoby, pochází?
Historie chlebíčků se zrodila pravděpodobně na počátku 20. století v Praze. Tehdejší významný lahůdkář Jan Paukert totiž na přání jednoho zákazníka, kterému nevyhovovaly tehdy oblíbené jednohubky, připravil jejich větší variantu – chlebíčky.
V porovnání s dnešními chlebíčky byla jejich velikost ale o něco menší.
Velikonoční chlebíčky a chuťovky
Kdy jindy než o Velikonocích používat ke zdobení chlebíčků a chuťovek především vajíčka! Základem našich velikonočních pomazánek jsou tak vždy zejména najíčka natvrdo, která jsou následně doplněna o další ingredience, jako je především tvaroh, majonéza či sýr.
Variant receptů na velikonoční pomazánky existuje bezpočet. Nebojte se popustit uzdu své fantazii a experimentovat. Kromě pečiva je lze servírovat také se slanými krekry či tyčinkami.