Velikonoční roláda v aspiku

Velikonoční roláda v aspiku

Kromě uzenin a zeleniny můžeme se želatinou snadno kombinovat i sýr. Výsledkem pak může být tato lahodná roláda.

Ingredience

  • 1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
  • 1/2 šálku vývaru
  • 1/2 šálku mléka
  • 200 g taveného sýra bez příchuti
  • 100 g sýru eidam
  • 100 g šunky
  • 1 paprika
  • 3 nakládané okurky
  • sůl, pepř
  • provensálské koření

 Postup

  1. V menším hrnci zahřejte mléko a rozpusťte v něm všechny tavený sýr pokrájený na kostičky.
  2. Směs vymíchejte do podoby pasty a přidejte kousky šunky, papriky, okurek a koření.
  3. Mezitím si v kastrolku ohřejte vývar a želatinu.
  4. Následně želatinovou směs přidejte je směsi z ostatních ingrediencí.
  5. Formu vyložte potravinovou folií a plátky sýru a nasypejte do ní připravenou směs.
  6. Následně roládu umístěte na několik hodin do ledničky.
Plátky rolády připravené ze sýru šunky a papriky
zdroj: czechcookbook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.