Velikonoční sekaná s vejcem

Velikonoční sekaná s vejcem

Klasický recept, bez kterého se neobejde žádný sváteční oběd! Velikonoční sekaná se tradičně plní vařenými vajíčky, a pokud do ní přidáte ještě pár čerstvých zelených bylinek, perfektní jarní jídlo je na světě!

Co budeme potřebovat

  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g strouhanky
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 250 g mletého telecího nebo kuřecího masa
  • 1 lžička Worcestrové omáčky
  • 1 vejce
  • 250 ml rajského protlaku
  • 2 lžíce čerstvé petrželky nebo řeřichy
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 vařená oloupaná vejce

Postup

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na sekanou kromě vařených vajec. Dobře promíchejte a nechte chvíli uležet.
  • Rozdělte masovou směs na dvě poloviny. První polovinu rovnoměrně rozložte do tukem vymazaného pekáčku. Na ni naskládejte vejce a překryjte druhou polovinou masové směsi. Uplácejte do rovnoměrného tvaru a vložte do trouby.
  • Pečte cca 40 minut, poté vyjměte z trouby a nechte ještě cca 10 minut vychladnout. Poté podávejte.

Připravujete sváteční menu a nevíte, čím začít? Vyzkoušejte skvělé recepty na nejlepší velikonoční polévky!
Nevíte, jakou přílohu zvolit k velikonoční sekané? Vyzkoušejte třeba oblíbené šťouchané brambory podle našeho receptu.

Nadýchaná masová sekaná s vejcem.
Zdroj: jernejkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.