Velikonoční šoldra se šunkou a dipem

Velikonoční šoldra se šunkou a dipem
Příprava: 30 minut Vaření: 150 minut Počet porcí: 8

Vyzkoušejte tento recept na těšínskou šoldru. Připravuje se s uzenou šunkou nebo uzenou plecí. Inspirujte se.

Ingredience

  • 2 ks cibule
  • 2 kg uzené šunky
  • 4 bobkové listy
  • 2 šalvějové listy
  • 1 lžíce kuliček černého pepře
  • 1 balení směsi na pečení chleba
  • mouka

Dip

  • 2 lžíce hořčice
  • trochu kopru
  • 100 g majonézy
  • 250 g bílého jogurtu
  • špetka soli
  • pepř

Postup

  1. Nejprve si oloupejte cibuli.
  2. Vložte šunku do velkého hrnce a zalijte ji vodou. Přidejte do vody cibuli, kuličky černého pepře, šalvějové listy a bobkové listy, ale žádnou sůl.
  3. Přiveďte šunku k varu a nechte ji 1,5 hodiny vařit.
  4. Vyjměte šunku a nechte ji vychladnout.
  5. Plech vyložte pečicím papírem a připravte si těsto.
  6. Informace o tom, jak se dělá těsto na plecovníky, najdete na příbalovém letáku ke směsi na chleba. Používá se totiž klasické těsto na chleba.
  7. Těsto nechejte odležet 30 minut, potom ho promíchejte a rozložte na plech. Plát by měl být tlustý zhruba půl centimetru.
  8. Doprostřed dejte šunku v celku, potřete ji hořčicí a okraje těsta potřete trochou vody.
  9. Šunku zabalte do těsta a okraje dobře stlačte.
  10. Nechejte plecovník dalších 30 minut odležet.
  11. Předehřejte si troubu na 250°C a šoldru pečte zhruba hodinu.
  12. Připravte si také dip, a to tak, že smícháte kopr, hořčici, majonézu a jogurt. Dochuťte ho solí a pepřem. 
Pečený velikonoční plecovník s lahodným dipem.
Zdroj: lecker.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.