Tato pestrá a chutná tlačenka je ideálním předkrmem, který si můžete připravit nejen na Velikonoce. Užijte si ji!
Ingredience
- 200 g měkkého salámu
- 6 natvrdo uvařených vajec
- 1 sklenice sterilizované zeleniny ve sladkokyselém nálevu
- 250 g majonézy
- 3 PL mleté želatiny
- olej k vymazání formy
Postup
- Želatinu nasypte do 200 ml studené vody a nechte ji nabobtnat.
- Salám, vejce a sterilizovanou zeleninu nakrájejte na malé kostičky.
- Nabobtnalou želatinu zahřívejte (nejlépe v horké vodní lázni), dokud se nerozpustí.
- Do teplé želatiny vmíchejte salám, vejce, zeleninu a majonézu.
- Směs nalijte do olejem vymazané formy na srnčí hřbet a dejte do chladu ztuhnout.
- Před podáváním vyklopte a nakrájejte.