Velikonoční vajíčková tlačenka

Velikonoční vajíčková tlačenka

Tato pestrá a chutná tlačenka je ideálním předkrmem, který si můžete připravit nejen na Velikonoce. Užijte si ji!

Ingredience

  • 200 g měkkého salámu
  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 1 sklenice sterilizované zeleniny ve sladkokyselém nálevu
  • 250 g majonézy
  • 3 PL mleté ​​želatiny
  • olej k vymazání formy

Postup

  1. Želatinu nasypte do 200 ml studené vody a nechte ji nabobtnat.
  2. Salám, vejce a sterilizovanou zeleninu nakrájejte na malé kostičky.
  3. Nabobtnalou želatinu zahřívejte (nejlépe v horké vodní lázni), dokud se nerozpustí.
  4. Do teplé želatiny vmíchejte salám, vejce, zeleninu a majonézu.
  5. Směs nalijte do olejem vymazané formy na srnčí hřbet a dejte do chladu ztuhnout.
  6. Před podáváním vyklopte a nakrájejte.
Tlačenka z vajec a zeleniny ozdobená plátky vajec, paprikami a čerstvými bylinkami.
www.cas.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.