Každý má své vlastní recepty na velikonoční jidáše, který patří k tradičnímu velikonočnímu pečivu.
Inspirujte se v našem článku a zkuste některou z našich pečlivě posbíraných pochoutek, které vám určitě přijdou k chuti.
Potěšíte nejen svou rodinu, ale i přátele, případně kolegy v práci.
A co takhle napéct pořádnou várku těchto velikonočních lahůdek v několika verzích a zabalit do dárkové krabice jako dárek?
Naše recepty
Zajímavosti na závěr
Máslo používáme v kuchyni běžně. Je to nepostradatelná surovina zejména pro vánoční cukroví, ale samozřejmě, že poslouží i pro jiné pochoutky. Jak se ale takové máslo vlastně vyrábí? Na to se můžete mrknout v tomto zajímavém videu.
Na pečení je oblíbený také med. Má vynikající chuť, charakteristickou vůni a úžasnou strukturu. Dáváme si ho na chléb s máslem, jako polevu na velikonoční jidáše, ale i jako medicínu do čaje. Podívejme se, jak to vypadá, než se k nám med vlastně dostane.
Hojně využívanou ingrediencí je také cukr. Přestože mnoho lidí se snaží nesladit, případně mnozí ani nemohou, je to stále jedna ze surovin, bez které to mnohdy jednoduše nejde. Jak se cukr vyrábí?