Vepřová játra s omáčkou a rýží 

Vepřová játra s omáčkou a rýží 

Skvělou volbou je i tento recept na játrovou omáčku z jater vepřových. Je to jednoduché a k rýži jako stvořené.

INGREDIENCE:

  • 500 g vepřových jater
  • 30 g másla
  • 150 g cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička majoránky
  • ½ lžičky černého pepře
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 200 ml vody
  • sůl 
  • 30 g kukuřičného škrobu

POSTUP:

  • Játra omyjeme, osušíme a odblaníme. 
  • Nakrájíme na kousky. 
  • Cibulku si nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. 
  • Přidáme i játra a necháme zatáhnout.
  • Přidáme hořčici, majoránku, papriku a pepř. 
  • Podlijeme vodou a necháme 25 minut dusit pod pokličkou.
  • Po uplynutí této doby si omáčku podlijteme dalšími 200ml vody smíchané se škrobem. 
  • Vaříme do zhoustnutí. 
  • Solíme až nakonec!
  • Podáváme s rýží.
Játrová omáčka z vepřových jater na cibulce.
cookpad.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.