5 báječných receptů na vepřovou krkovici. Budou se vám sbíhat sliny!

Víte, že krkovice je jedním z nejčastěji konzumovaných druhů masa?

Jde o sval mírně prorostlý tukem – proto je tak krásně šťavnatá.

Hodí se k pečení, grilování i uzení.

Objevte ty nejlepší recepty s vepřovou krkovicí v hlavní roli.

Tipy šéfkuchařů, jak nejlépe připravit krkovičku

  • Maso je lepší kupovat vcelku a nakrájet si ho teprve doma.
  • Ideální plátek krkovice by měl být vysoký přibližně 2 cm.
  • Začít včas se vyplatí! Čím více času stráví maso v marinádě, tím bude chutnější. Naložte ho přes noc, nebo alespoň na 4 hodiny.
  • To samé platí o pečení. Pomalu pečená krkovice je prostoupena chutí a maso se doslova rozplývá na jazyku.
  • Při smažení a grilování se maso naopak musí rychle zatáhnout. Ideální teplotu poznáte, tak že udržíte ruku 10 cm nad rozpálenou pánví nebo grilem jen 2-3 vteřiny.
  • Žádné spečené zbytky! Před grilováním zkontrolujte a očistěte rošt.
  • Stejně jako u jiného masa i u krkovičky platí, že po upečení nebo po grilování je nejlepší nechat maso ještě chvíli odpočinout např. pod alobalem, pokličkou nebo talířem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.