5 báječných receptů na vepřovou krkovici. Budou se vám sbíhat sliny!

Víte, že krkovice je jedním z nejčastěji konzumovaných druhů masa?

Jde o sval mírně prorostlý tukem – proto je tak krásně šťavnatá.

Hodí se k pečení, grilování i uzení.

Objevte ty nejlepší recepty s vepřovou krkovicí v hlavní roli.

Tipy šéfkuchařů, jak nejlépe připravit krkovičku

  • Maso je lepší kupovat vcelku a nakrájet si ho teprve doma.
  • Ideální plátek krkovice by měl být vysoký přibližně 2 cm.
  • Začít včas se vyplatí! Čím více času stráví maso v marinádě, tím bude chutnější. Naložte ho přes noc, nebo alespoň na 4 hodiny.
  • To samé platí o pečení. Pomalu pečená krkovice je prostoupena chutí a maso se doslova rozplývá na jazyku.
  • Při smažení a grilování se maso naopak musí rychle zatáhnout. Ideální teplotu poznáte, tak že udržíte ruku 10 cm nad rozpálenou pánví nebo grilem jen 2-3 vteřiny.
  • Žádné spečené zbytky! Před grilováním zkontrolujte a očistěte rošt.
  • Stejně jako u jiného masa i u krkovičky platí, že po upečení nebo po grilování je nejlepší nechat maso ještě chvíli odpočinout např. pod alobalem, pokličkou nebo talířem.
Zuzka Pitříková

Autor článku
Zuzka Pitříková

Je to už nějaký ten pátek, co jsem upekla svůj první koláč. Pak se k tomu přidalo pár vychytávek a hlavně skvělé recepty. Můj volný čas ráda trávím objevováním nových sladkých dezertů. Nejen, že je ráda peču, ale i ochutnávám a nakonec o nich píšu. Samozřejmě jsem hospodyňkou, která denně vaří a vymýšlí kompromisy pro svou rodinu. Objevte se mnou nejen sladké recepty a vydejte se do tajů naší online kuchařky.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.