Vepřová krkovice na houbách

Vepřová krkovice na houbách

Jednoduché a chutné jídlo, na které vám stačí pár ingrediencí. Tyto lahodné steaky podávejte s křupavým chlebem, vařenými nebo smaženými bramborami či spätzlemi.

Ingredience

  • 2 steaky z vepřové krkovice
  • 150 g žampionů
  • 150 g hlívy ústřičné
  • ½ cibule
  • 2 větvičky petrželky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce másla
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Vyjměte steaky z ledničky a nechte je stát při pokojové teplotě cca 30 minut než začnete vařit.
  2. Očistěte houby a nakrájejte je na plátky tlusté cca 1 cm.
  3. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
  4. Jemně nasekejte petržel a odložte stranou.
  5. Steaky z obou stran osolte a opepřete.
  6. Polovinu olivového oleje přidejte do pánve a zahřejte na střední teplotu.
  7. Steaky opečte z každé strany cca 3 – 4 minuty nebo dohněda.
  8. Vyjměte steaky z pánve.
  9. Na stejné pánvi zahřejte zbývající olivový olej a máslo.
  10. Přidejte žampiony a a hlívu ústřičnou a restujte 2 – 3 minuty.
  11. Přidejte cibuli a pokračujte v restování další 3 – 4 minuty.
  12. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  13. Vraťte steaky zpět na pánev a 2 minuty je zahřívejte.
  14. Steaky podávejte s houbami a nadrobno nasekanou petrželkou.
  15. Užijte si to!
www,kitchenstories.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.