Jednoduché a chutné jídlo, na které vám stačí pár ingrediencí. Tyto lahodné steaky podávejte s křupavým chlebem, vařenými nebo smaženými bramborami či spätzlemi.
Ingredience
- 2 steaky z vepřové krkovice
- 150 g žampionů
- 150 g hlívy ústřičné
- ½ cibule
- 2 větvičky petrželky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce másla
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Vyjměte steaky z ledničky a nechte je stát při pokojové teplotě cca 30 minut než začnete vařit.
- Očistěte houby a nakrájejte je na plátky tlusté cca 1 cm.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
- Jemně nasekejte petržel a odložte stranou.
- Steaky z obou stran osolte a opepřete.
- Polovinu olivového oleje přidejte do pánve a zahřejte na střední teplotu.
- Steaky opečte z každé strany cca 3 – 4 minuty nebo dohněda.
- Vyjměte steaky z pánve.
- Na stejné pánvi zahřejte zbývající olivový olej a máslo.
- Přidejte žampiony a a hlívu ústřičnou a restujte 2 – 3 minuty.
- Přidejte cibuli a pokračujte v restování další 3 – 4 minuty.
- Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Vraťte steaky zpět na pánev a 2 minuty je zahřívejte.
- Steaky podávejte s houbami a nadrobno nasekanou petrželkou.
- Užijte si to!