Vepřová krkovice na smetaně

Vepřová krkovice na smetaně
Příprava: 60 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Každé maso získá naprosto nový rozměr, když ho přelijete omáčkou. A tahle smetanová s bylinkami je jednoznačně sázka na jistotu.

Ingredience

  • 400 g vepřové krkovice
  • 500 ml smetany na vaření
  • 100 g tvrdého sýra
  • máslo
  • sůl, pepř a petrželka dle chuti

Postup

  1. Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme a dle chuti osolíme a opepříme.
  2. Plátky masa vložíme do máslem vymazaného pekáče nebo zapékací misky.
  3. Přelijeme smetanou ke šlehání a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.
  4. Pečeme přibližně 45 až 50 minut.
  5. Nakonec krkovici posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou petrželkou a necháme ještě dalších 5 minut zapékat.
  6. Podáváme s bramborovou kaší a vařeným hráškem.
Vepřová krkovice na smetanové omáčce s hráškem.
zdroj: tastesbetterfromscratch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.