Luxusní vepřová panenka: Nejlepší recepty & tipy

Nejkvalitnější částí masa vepře je samozřejmě vepřová panenka.

Je šťavnatá a krásně libová. 

Kdo ji ochutnal, ví že je výborná.

Máte už nějaký okázalý recept? Nebo stále hledáte inspiraci, jak tuto pochoutku připravit?

Tip: Máte rádi houby a ocenili byste více receptů? Ochutnejte zapečené houby v těch nejchutnějších podobách.

U přípravy vepřové panenky musíme dávat pozor, aby se nevysušila. Proto je během její přípravy velice nutné používat teploměr na maso. K medium rare variantě (jemně propečené) se dopracujeme při 65°C teploty masa, když ji chceme medium (středně propečenou), tak až při 70°C. Medium rare je ještě ze čtvrtiny syrová, ale ke konzumaci bezpečná, medium je zase propečená o něco více, maso je uvnitř stále krásně růžové. 

Před přípravou je ji také nutné očistit od její stříbrné blanky, jinak by byla tuhá a při smažení by se kroutila. Nejvíce práce si ušetříte, pokud si vyberete takovou panenku, která není tak obrostlá. Stačí těsně pod tuto blanku zapíchnout špičatý a ostrý nůž a táhnout k okrajům.

Jelikož z panenské svíčkové příliš šťávy nedostaneme, omáčku můžeme vytvořit zvlášť nebo z jejího výpeku. Naprosto ideální přílohou jsou brambory v různých úpravách či třeba zelenina připravená blanšírováním.

Tak už víte, který z receptů vyzkoušíte? 

Napište do komentářů, jak se vám to povedlo!

Zuzka Pitříková

Autor článku
Zuzka Pitříková

Je to už nějaký ten pátek, co jsem upekla svůj první koláč. Pak se k tomu přidalo pár vychytávek a hlavně skvělé recepty. Můj volný čas ráda trávím objevováním nových sladkých dezertů. Nejen, že je ráda peču, ale i ochutnávám a nakonec o nich píšu. Samozřejmě jsem hospodyňkou, která denně vaří a vymýšlí kompromisy pro svou rodinu. Objevte se mnou nejen sladké recepty a vydejte se do tajů naší online kuchařky.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.