Jednoduchý recept na přípravu, který skvěle snoubí jemné vepřové maso s hořčicí, česnekem a oregánem. Perfektně se hodí jak na sváteční večeři, tak na každodenní oběd.
Ingredience
- 750 g vepřové panenky
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku dijonské hořčice
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 stroužky česneku, lisované
- 1/2 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaného
Postup
- Vepřovou panenku v případě potřeby ořízněte, odstraňte stříbrnou kůži (lesklý bílý povlak na mase) a přebytečný tuk.
- V mělké velké misce nebo pekáčku smíchejte olivový olej, dijonskou hořčici, hrubozrnnou hořčici, med, citronovou šťávu, česnek, sůl, pepř a rozmarýn a dobře promíchejte.
- Přidejte vepřovou panenku a pořádně promíchejte.
- Misku pevně zakryjte alobalem nebo plastovou fólií a marinujte vepřové maso v lednici po dobu nejméně 8 hodin, maximálně 24 hodin.
- Když jste připraveni péct, předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
- Dejte maso do pekáče a zbavte se zbylé marinády.
- Maso pečte 30 až 40 minut, nebo dokud teploměr na maso nezaznamená 68 stupňů Celsia.
- Vyjměte pekáč z trouby, pevně ho zakryjte alobalem a před krájením nechte 10 minut stát.
- Dobrou chuť!
Připravili jsme si pro vás také další luxusní recepty na vynikající kotletky z vepřového masa: zapečené i grilované!