Vepřová panenka marinovaná v hořčici

Vepřová panenka marinovaná v hořčici

Jednoduchý recept na přípravu, který skvěle snoubí jemné vepřové maso s hořčicí, česnekem a oregánem. Perfektně se hodí jak na sváteční večeři, tak na každodenní oběd.

Ingredience

  • 750 g vepřové panenky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku dijonské hořčice
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaného

Postup

  1. Vepřovou panenku v případě potřeby ořízněte, odstraňte stříbrnou kůži (lesklý bílý povlak na mase) a přebytečný tuk.
  2. V mělké velké misce nebo pekáčku smíchejte olivový olej, dijonskou hořčici, hrubozrnnou hořčici, med, citronovou šťávu, česnek, sůl, pepř a rozmarýn a dobře promíchejte.
  3. Přidejte vepřovou panenku a pořádně promíchejte.
  4. Misku pevně zakryjte alobalem nebo plastovou fólií a marinujte vepřové maso v lednici po dobu nejméně 8 hodin, maximálně 24 hodin.
  5. Když jste připraveni péct, předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  6. Dejte maso do pekáče a zbavte se zbylé marinády.
  7. Maso pečte 30 až 40 minut, nebo dokud teploměr na maso nezaznamená 68 stupňů Celsia.
  8. Vyjměte pekáč z trouby, pevně ho zakryjte alobalem a před krájením nechte 10 minut stát.
  9. Dobrou chuť!
Marinované vepřové maso s tymiánem servírované na tácu.
www.thespruceeats.com

Připravili jsme si pro vás také další luxusní recepty na vynikající kotletky z vepřového masa: zapečené i grilované!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.