Tato vepřová panenka obalená ve slanině je plná chuti a rychlá a snadná na přípravu. Než se maso obalí proužky slaniny, potře se domácí barbecue omáčkou, což umožní, aby chutě pronikly do masa na grilu. Skvěle se hodí ke grilovaným batátům či bramborám a čerstvému salátu.
Co budete potřebovat
- 3 lžíce kečupu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička sušené cibule
- 1/2 lžičky mleté hořčice
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/4 lžičky sušeného česneku nebo více podle chuti
- 2 vepřové panenky (každá o hmotnosti cca 500 g)
- 8 plátků slaniny
Postup
- Zahřejte plynový gril na teplotu cca 150 – 160 °C nebo rozpalte gril na dřevěné uhlí.
- Smíchejte kečup, třtinový cukr, sušenou cibuli, mletou hořčici, černý pepř, oregano a sušený česnek v malé misce.
- Pomocí štětce potřete každou panenku rovnoměrným množstvím omáčky.
- Plátky slaniny obalte kolem vepřového masa, aby bylo zcela zakryté.
- Zajistěte každý konec párátky nebo rozpůlenými dřevěnými špejlemi.
- Umístěte panenky na gril a pečte 20 až 25 minut, každé 4 až 5 minut pootočte.
- Jakmile vnitřní teplota panenky dosáhne 63 stupňů Celsia a slanina je pěkně propečená, stáhněte maso z ohně.
- Maso nechte 5 minut odpočinout a poté opatrně vyjměte párátka nebo špejle.
- Nakrájejte maso na plátky o velikosti cca 3 cm a podávejte s vaší oblíbenou přílohou.
- Užijte si to!
Připravili jsme si pro vás i recepty na grilované pochoutky v alobalu, které uspokojí i ty největší fajnšmejkry. Inspirujte se!