Tato pečená panenka je vynikající večeří, kterou navíc zvládnete připravit v jedné pánvi! Vepřové maso se nejprve opeče na sporáku a poté se dopeče v troubě spolu s jablky a cibulí. Dokonalá kombinace chutí!
Co budete potřebovat
- 500 g vepřové panenky
- sůl a pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 3 velká jablka nakrájená na silné plátky
- 1 velká cibule, nakrájená
- 1 lžička tymiánu
Na omáčku:
- 1/4 šálku zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička tymiánu
Postup
- Předehřejte troubu na 190°C a dochuťte vepřovou panenku solí a pepřem.
- Cibuli a jablka nakrájejte na velké plátky a dejte stranou.
- Smíchete všechny ingredience na omáčku v malé misce a dejte stranou.
- Rozpalte velkou litinovou pánev na středně vysokém plameni.
- Přidejte olivový olej a do středu vložte ochucenou vepřovou panenku.
- Maso ze všech stran opečte, aby získalo krásnou zlatohnědou barvu.
- Vepřovou panenku vyjměte z pánve a dejte ji stranou.
- Přidejte do pánve máslo.
- Přidejte jablka a cibuli a posypte tymiánem.
- Vařte, dokud nezačnou jablka měknout.
- Odstraňte z tepla.
- Umístěte vepřovou panenku na jablka a cibuli v pánvi.
- Panenku zalijte omáčkou.
- Pánev vložte do trouby a pečte 25 minut nebo dokud nebude panenka propečená. Vyjměte z trouby a před krájením nechte panenku 5 minut odpočinout.
- Užijte si to!
Máme pro vás i další výborné recepty na vepřovou panenku, které si zamilujete. Inspirujte se!