Vepřová panenka pečená s jablky a cibulí

Vepřová panenka pečená s jablky a cibulí
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 3

Tato pečená panenka je vynikající večeří, kterou navíc zvládnete připravit v jedné pánvi! Vepřové maso se nejprve opeče na sporáku a poté se dopeče v troubě spolu s jablky a cibulí. Dokonalá kombinace chutí!

Co budete potřebovat

  • 500 g vepřové panenky
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 3 velká jablka nakrájená na silné plátky    
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 1 lžička tymiánu

Na omáčku:

  • 1/4 šálku zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička tymiánu

Postup

  • Předehřejte troubu na 190°C a dochuťte vepřovou panenku solí a pepřem.
  • Cibuli a jablka nakrájejte na velké plátky a dejte stranou.
  • Smíchete všechny ingredience na omáčku v malé misce a dejte stranou.
  • Rozpalte velkou litinovou pánev na středně vysokém plameni.
  • Přidejte olivový olej a do středu vložte ochucenou vepřovou panenku.
  • Maso ze všech stran opečte, aby získalo krásnou zlatohnědou barvu.
  • Vepřovou panenku vyjměte z pánve a dejte ji stranou.
  • Přidejte do pánve máslo.
  • Přidejte jablka a cibuli a posypte tymiánem.
  • Vařte, dokud nezačnou jablka měknout.
  • Odstraňte z tepla.
  • Umístěte vepřovou panenku na jablka a cibuli v pánvi.
  • Panenku zalijte omáčkou.
  • Pánev vložte do trouby a pečte 25 minut nebo dokud nebude panenka propečená. Vyjměte z trouby a před krájením nechte panenku 5 minut odpočinout.
  • Užijte si to!
Plátky vepřového masa podávané se zelenými fazolkami na talíři.
www.herbsandflour.com

Máme pro vás i další výborné recepty na vepřovou panenku, které si zamilujete. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.