Panenka s čerstvou šalvějí zabalená v křupavé slanině a servírovaná s pepřovou omáčkou je jistota, které nikdo neodolá. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 320 g vepřové panenky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- rostlinný olej
- 6 lístků šalvěje
- 4 plátky slaniny
- 1 kuliček zeleného pepře (ze sklenice)
- 150 ml smetany ke šlehání
- 250 g brokolice
- 150 g tagliatelle
- 10 g másla
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Vepřové maso omyjte, osušte, odřízněte tuk a šlachy, osolte, opepřete a opečte ze všech stran na rozpálené pánvi s olejem.
- Vyjměte, zakryjte lístky šalvěje a zabalte slaninou.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 30 minut, dokud nebude panenka hotová.
- Do hrnce vložte kuličky zeleného pepře a zalijte smetanou.
- Vařte asi 10 minut na středním plameni.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Růžičky brokolice propláchněte, nakrájejte a blanšírujte asi 7 minut ve vroucí osolené vodě.
- Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte zcela okapat.
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě do al dente.
- Panenku vyjměte z trouby, nechte krátce odpočinout a nakrájejte na plátky.
- V jiné pánvi rozpusťte máslo a krátce na něm opečte brokolici.
- Scezené těstoviny a panenku dejte na talíře, ozdobte brokolicí a podávejte přelité omáčkou.