Vepřová panenka pečená ve slanině s pepřovou omáčkou

Vepřová panenka pečená ve slanině s pepřovou omáčkou

Panenka s čerstvou šalvějí zabalená v křupavé slanině a servírovaná s pepřovou omáčkou je jistota, které nikdo neodolá. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 320 g vepřové panenky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • rostlinný olej
  • 6 lístků šalvěje
  • 4 plátky slaniny
  • 1 kuliček zeleného pepře (ze sklenice)
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 250 g brokolice
  • 150 g tagliatelle
  • 10 g másla

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 °C.
  • Vepřové maso omyjte, osušte, odřízněte tuk a šlachy, osolte, opepřete a opečte ze všech stran na rozpálené pánvi s olejem.
  • Vyjměte, zakryjte lístky šalvěje a zabalte slaninou.
  • Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 30 minut, dokud nebude panenka hotová.
  • Do hrnce vložte kuličky zeleného pepře a zalijte smetanou.
  • Vařte asi 10 minut na středním plameni.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Růžičky brokolice propláchněte, nakrájejte a blanšírujte asi 7 minut ve vroucí osolené vodě.
  • Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte zcela okapat.
  • Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě do al dente.
  • Panenku vyjměte z trouby, nechte krátce odpočinout a nakrájejte na plátky.
  • V jiné pánvi rozpusťte máslo a krátce na něm opečte brokolici.
  • Scezené těstoviny a panenku dejte na talíře, ozdobte brokolicí a podávejte přelité omáčkou.
Panenka s čerstvou šalvějí zabalená v křupavé slanině a servírovaná s pepřovou omáčkou, brokolicí a těstovinami na talíři.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.