Vepřová panenka plněná prosciuttem, špenátem a pečenými paprikami

Vepřová panenka plněná prosciuttem, špenátem a pečenými paprikami

Roláda z vepřové panenky plněná pečeným česnekem, prosciuttem, mozzarellou, pečenými paprikami a špenátem je skvělým tipem na večeři pro velkou rodinu.

Co budete potřebovat

  • 1 celý česnek, stroužky neloupejte
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1,5 kg vepřové panenky
  • italské koření
  • sůl a pepř
  • 8 plátků prosciutta
  • 140 g mraženého špenátu, rozmraženého (vymačkejte z něj všechnu přebytečnou tekutinu)
  • 1/2 šálku konzervovaných pečených paprik, nakrájených, bez přebytečné tekutiny
  • 1/2 až 1 šálek strouhané mozzarelly

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Odřízněte z horní části česneku asi 0,3 cm,
  • Ujistěte se, že jsou téměř všechny stroužky shora odkryté.
  • Dejte česnek na kus alobalu.
  • Naříznutou stranu česneku pokapejte cca 1 lžící olivového oleje.
  • Poté posypte cca ½ lžičkou soli a ¼ lžičkou čerstvého mletého pepře.
  • Zabalte česnek do alobalu a pevně uzavřete.
  • Pečte 35 – 40 minut.
  • Vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout, poté alobal otevřete.
  • Vymačkejte všechny stroužky česneku a vidličkou vytvořte pastu.
  • Připravte si panenku a ostrým nožem proveďte svislý řez podélně (od tenčího okraje nebo strany), ale ne nadoraz.
  • Zastavte se asi 2,5 cm od druhého konce.
  • Otevřete panenku jako knihu.
  • Zakryjte potravinářskou fólií a naklepejte paličkou na maso na tloušťku cca 1 cm.
  • Obě strany masa bohatě ochuťte solí, pepřem a italským kořením podle chuti.
  • Jednu stranu masa potřete pastou z pečeného česneku.
  • Navrstvěte na ni prosciutto.
  • Poté na jednu polovinu vepřové panenky navrstvěte špenát, papriku a sýr.
  • Připravenou panenku pevně srolujte a svažte kuchyňským provázkem na několika místech.
  • Rozehřejte trochu olivového oleje na velké pánvi na střední teplotě.
  • Osmahněte panenku ze všech stran, celkem asi 8 minut.
  • Přendejte do pekáče a přikryjte alobalem.
  • Pečte při 220 stupních Celsia asi 25 minut.
  • Poté odkryjte a pečte dalších 15 minut, nebo dokud vnitřní teplota masa nebude 63 stupňů Celsia.
  • Vyjměte z trouby.
  • Před krájením nechte 15 minut odležet.
  • Dobrou chuť!
Nakrájená roláda z vepřové panenky plněná pečeným česnekem, prosciuttem, mozzarellou, pečenými paprikami a špenátem na talíři.
www.cookingformysoul.com

Vyzkoušejte i naše další lahodné recepty na vepřovou panenku! Máme pro vás grilovanou, pečenou i plněnou variantu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.