Vepřová panenka plněná žampiony a špenátem ve smetanové omáčce z kozího sýra

Vepřová panenka plněná žampiony a špenátem ve smetanové omáčce z kozího sýra

Šťavnatá vepřová panenka obalená v křupavé slanině, plněná chutnou směsí žampionů a špenátu, podávaná s krémovou omáčkou z kozího sýra a dijonské hořčice je naprostou lahůdkou, kterou prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

Na náplň:

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
  • 340 g žampionů, nahrubo nakrájených
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 lžička tymiánu, nasekaného
  • sůl a pepř na dochucení
  • 280 g špenátu, nahrubo nakrájeného

Na panenku:   

  • 500 g vepřové panenky, zbavené tuku
  • 12 proužků slaniny

Na omáčku:

  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku mléka
  • 170 g kozího sýra, rozdrobeného
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Nejprve si připravte náplň.
  • Rozpusťte máslo a rozehřejte olej na pánvi na středně vysokém plameni.
  • Přidejte cibuli a žampiony a restujte, dokud žampiony nepustí tekutinu a tekutina se neodpaří, asi 10-15 minut.
  • Poté přidejte česnek a tymián, restujte do rozvonění, asi minutu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Přidejte špenát, nechte zvadnout a vodu uvolněnou ze špenátu použijte k odglazování pánve.
  • Vařte, dokud se voda ze špenátu neodpaří, asi 3–5 minut.
  • Dejte pánev stranou.
  • Panenku podélně rozřízněte téměř celou, ponechte asi 1 cm.
  • Otevřete ji jako knihu a roztlučte kuchyňskou paličkou, dokud nebude rovnoměrně tenká, asi 1 cm.
  • Rozložte náplň na panenku a ponechte cca centrimetr volný kolem okrajů.
  • Panenku podélně srolujte.
  • Slaninu rozložte na pečicí papír tak, aby se okraje trochu překrývaly, položte na ni srolovanou panenku a pomocí pečícího papíru slaninu snadno srolujte kolem panenky.
  • Umístěte panenku na mřížku na plech švem dolů a pečte v předehřáté troubě na 200 °C, dokud nedosáhne 63-71 °C v závislosti na tom, jak moc ji chcete mít propečenou, asi 40 minut.
  • Pokud slanina není dokonale křupavá, pečte ještě několik minut, dokud nebude.
  • Vyjměte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout.
  • Mezitím rozpusťte máslo v hrnci na středním plameni, dokud nezpění, vmíchejte mouku a opékejte do světle zlatohnědé barvy.
  • Poté přidejte mléko a vařte, dokud směs nezhoustne.
  • Přidejte kozí sýr a vařte, dokud se nerozpustí.
  • Vmíchejte citronovou šťávu, hořčici a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Nakrájenou panenku servírujte s omáčkou.
Vepřová panenka obalená v křupavé slanině, plněná chutnou směsí žampionů a špenátu, podávaná s krémovou omáčkou z kozího sýra a dijonské hořčice na talíři.
www.closetcooking.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.