Recept na pepřovou omáčku s nádechem hořčice. Je připravovaná na výpeku z vepřové panenky.
INGREDIENCE:
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky rozmačkaného černého pepře
- 110 g vepřové panenky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- ⅓ hrnku nasekané šalotky
- ½ hrnku koňaku
- ½ hrnku hovězího vývaru
- ¼ hrnku dijonské hořčice
POSTUP:
- Maso si nakrájejte na zhruba 3 cm silné plátky, naklepejte pěstí ruky, osolte, opepřete.
- Na rozehřátém oleji smažte z každé strany 5 minut.
- Během smažení kontrolujte vnitřní teplotu panenky (minimum je 65 °C, medium 70 °C).
- Po usmažení dejte maso bokem a na pánev přidejte šalotku.
- Po půl minutě přidejte koňak, po 10 sekundách hořčici a vývar.
- Ztlumte plamen a za stálého míchání vařte ještě 2 minuty.
- Panenku podávejte přelité touto omáčkou.