Vepřová panenka s hořčično-pepřovou omáčkou

Vepřová panenka s hořčično-pepřovou omáčkou

Recept na pepřovou omáčku s nádechem hořčice. Je připravovaná na výpeku z vepřové panenky.

INGREDIENCE:

  • ¼ lžičky soli
  •  ¼ lžičky rozmačkaného černého pepře
  •  110 g vepřové panenky
  •  1 lžíce rostlinného oleje
  •  ⅓ hrnku nasekané šalotky
  •  ½ hrnku koňaku
  • ½ hrnku hovězího vývaru
  •  ¼ hrnku dijonské hořčice

POSTUP:

  • Maso si nakrájejte na zhruba 3 cm silné plátky, naklepejte pěstí ruky, osolte, opepřete. 
  • Na rozehřátém oleji smažte z každé strany 5 minut. 
  • Během smažení kontrolujte vnitřní teplotu panenky (minimum je 65 °C, medium 70 °C).
  • Po usmažení dejte maso bokem a na pánev přidejte šalotku. 
  • Po půl minutě přidejte koňak, po 10 sekundách hořčici a vývar. 
  • Ztlumte plamen a za stálého míchání vařte ještě 2 minuty.
  • Panenku podávejte přelité touto omáčkou.
Pepřová omáčka s vepřovou panenkou a hořčicí.
cremedelacrumb.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.