Vepřová panenka s medovo-hořčičnou omáčkou

Vepřová panenka s medovo-hořčičnou omáčkou

Jelikož je panenka minutkové maso, není z ní úplně možné získat velké množství šťávy. V tomto receptu si jednu jednoduchou omáčku ukážeme.

INGREDIENCE:

  • cca 500 g vepřové panenky
  • ¼ hrnku medu
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce hořčice
  • 100 ml vody nebo vývaru
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 30 g másla

POSTUP:

  • Vepřovou panenku umyjte a osušte.
  • Smíchejte si med s cukrem, jablečným octem, hořčicí, solí a pepřem a touto směsí potřete panenku (nechte si část marinády bokem).
  • Zbytek marinády smíchejte s vývarem nebo vodou a touto směsí budete podlévat.
  • Dejte péct na 200 °C na asi 24-28 minut, během toho párkrát podlijte (panenka musí dosáhnout 65°C).
  • Vytáhněte z trouby a nechte volně ještě pět minut (během této doby ještě dojde).
  • Šťávu si slijte do hrnce a zjemněte máslem.
Recept s vepřovou panenkou v medovo-hořčičné marinádě.
pork.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.