Vepřová panenka s náplní ze sušených švestek a kozího sýra

Vepřová panenka s náplní ze sušených švestek a kozího sýra

Tato pečená plněná panenka je naprosto luxusní a kombinuje samé lahodné chutě. Sušené švestky, pancetta, lískové ořechy, šalvěj a kozí sýr ve šťavnaté vepřové panence vám zaručí naprostý chuťový orgasmus, který si budete chtít opakovat pořád a pořád dokola.

Co budete potřebovat

  • 1 vepřová panenka, zbavená stříbrné kůže
  • 1 šálek sušených švestek, nakrájených na malé kostičky
  • ½ šálku nasekaných opečených lískových ořechů
  • 2 lžíce nasekané ​​čerstvé šalvěje
  • 1 šalotka, nasekané
  • 4 stroužky česneku, lisované
  • 110 g pancetty, nakrájené na malé kousky
  • 170 g kozího sýra chevre
  • ½ šálku bílého vína
  • olej na vaření podle potřeby
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  • Ve velké pánvi na středním plameni orestujte pancettu do křupava.
  • Přidejte šalotku, česnek, sušené švestky a bylinky a restujte, dokud šalotka nezesklovatí.
  • Směs sceďte z tuku, přendejte do misky a dejte stranou.
  • Tuk v pánvi si nechte na později.
  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Odřízněte stříbrnou kůži z panenky a ostrým nožem v panence udělejte hluboký zářez po její délce, ponechte asi 2,5 kus nedotčený.
  • Otevřete panenku jako knihu a vložte ji mezi dva velké kusy potravinářské fólie.
  • Pomocí paličky na maso maso rozklepejte na tloušťku cca 1 cm.
  • Odstraňte fólii a do vychladlé náplně vmíchejte kozí sýr a lískové ořechy.
  • Náplň rovnoměrně rozprostřete ma maso a ponechte alespoň 1 cm okraje na každé straně.
  • Plněnou panenku pevně srolujte (začnete od dlouhého konce).
  • Kuchyňským provázkem roládu svažte alespoň na pěti místech.
  • Ze všech stran osolte a opepřete.
  • Na pánvi rozehřejte tuk z pancetty, dokud nebude horký a přidejte panenku lícem dolů v místě, kde se roláda spojuje.
  • Opékejte 2-3 minuty z každé strany.
  • Přeneste pánev do trouby a pečte 20 minut, nebo dokud teploměr na maso neukáže 63 °C.
  • Plněnou panenku přendejte na prkénko.
  • Na dno pánve přidejte bílé víno a nechte provařit.
  • Vepřové maso potřete omáčkou z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
  • Nakrájejte na 6-8 kousků a podávejte podle potřeby s další omáčkou.
Pečená panenka plněná švestkami, pancettou, ořechy a kozím sýrem na prkýnku.
www.foodabovegold.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.