Vepřová panenka s náplní ze žampionů a špenátu

Vepřová panenka s náplní ze žampionů a špenátu

Tuto pečenou panenku si jednoduše zvládnete připravit i během rušného pracovního týdne a navíc si na ní skvěle pochutnáte! Náplň ze špenátu, smetanového sýra a žampionů jí dodává jedinečnou chuť, kterou si zamilujete.

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g žampionů, nahrubo nakrájených
  • 6 – 8 šálků nakrájeného čerstvého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • ½ lžičky tymiánu
  • ½ lžíce sójové omáčky
  • ⅓ šálku smetanového sýra
  • ½ šálku Panko strouhanky
  • 1 vepřová panenka o hmotnosti cca 700 g
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl a pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 230 °C.
  • Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje.
  • Přidejte žampiony, sójovou omáčku a česnek a restujte asi 5 minut do změknutí (žampiony nevařte úplně dosucha, šťáva pomáhá udržet libové vepřové maso vlhké).
  • Přidejte nakrájený špenát a vařte do zvadnutí.
  • Odstraňte z ohně a přidejte smetanový sýr, panko strouhanku a tymián a promíchejte.
  • Náplň dejte do lednice a nechte úplně vychladnout.
  • Vepřovou panenku rozřízněte podélně napůl (ale ne nadoraz) a otevřete ji jako knihu.
  • Naklepejte vepřové maso tak, aby bylo rovnoměrné (asi 1 cm) tlusté.
  • Povrch vepřového masa potřete vychladlou náplní, srolujte a zajistěte párátky.
  • Smíchejte dijonskou hořčici s 1 lžící olivového oleje a potřete panenku.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Pečte asi 25-30 minut, dokud teplota nedosáhne 57 °C.
  • Grilujte dalších 5 minut nebo dokud panenka nezhnědne a vnitřní teplota není 63 °C.
  • Před krájením nechte 5 minut odpočinout.
  • Nechte si chutnat!
Pečená panenka plněná špenátem, smetanovým sýrem a žampiony.
www.spendwithpennies.com

Pokud jste milovníci hub, určitě oceníte i naše chutné recepty na žampiony plněné sýrem 5x jinak. Lepší už být nemůžou!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.