Tento chutný a snadný pokrm z jednoho hrnce, který je plný brokolice, pomalu pečených cherry rajčat, čedaru, kořeněného vepřového masa a těstovin, si oblíbíte a to nejen pro jeho jednoduchost, ale i pro vynikající chuť!
Co budete potřebovat
- 500 g vepřové panenky, nakrájené na kostky
- cajunské koření, podle chuti
- sůl, podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá žlutá cibule, nakrájená na kostičky
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 2 šálky kuřecího vývaru (může být potřeba i více)
- 1/2 šálku smetany na vaření
- 230 g mini těstovin penne
- 1 šálek strouhaného čedaru
- 2 šálky lehce podušených růžiček brokolice
- 1 šálek pomalu pečených cherry rajčat
Na pomalu pečená cherry rajčata:
- 1 kg cherry rajčat, nakrájených na poloviny
- olivový olej
- sůl, podle chuti
- čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte pomalu pečená cherry rajčata.
- Troubu předehřejte na 110 stupňů Celsia a plech vyložte pečicím papírem.
- Na připravený plech přidejte rozpůlená rajčata a pokapejte olivovým olejem.
- Dochuťte požadovaným množstvím soli a černého pepře.
- Promíchejte.
- Pečte asi 3 hodiny, nebo dokud rajčata nejsou trochu scvrklá, vysušená, ale stále si udrží část své přirozené šťávy.
- Do mísy přidejte vepřovou panenku nakrájenou na kostičky s požadovaným množstvím cajunského koření a soli.
- Promíchejte.
- Dejte 30 cm pánev na středně vysoký plamen a přidejte olivový olej.
- Jakmile je olej horký, přidejte ochucené vepřové maso a opékejte do zhnědnutí, asi 5 minut.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte kuřecí vývar, smetanu a těstoviny.
- Přiveďte k mírnému varu, snižte teplotu na střední, zakryjte a vařte, dokud těstoviny nezměknou.
- Pokud to vypadá, že se vám všechna tekutina vyvaří, přidejte do směsi ještě trochu kuřecího vývaru, aby těstoviny zůstaly vlhké.
- Po úplném uvaření těstovin vmíchejte asi 3/4 šálku sýra a promíchejte.
- Vmíchejte podušené růžičky brokolice, pomalu pečená cherry rajčata a opečenou vepřovou panenku.
- Promíchejte a posypte zbylým strouhaným sýrem.
- V případě potřeby dochuťte mletým pepřem.
Možná se vám budou hodit i naše recenze nerezových pánví, které jsou klasikou kuchyní po celém světě. Představíme vám jejich hlavní výhody, ale i případné nedostatky.