Vepřová panenka se sušenými rajčaty

Vepřová panenka se sušenými rajčaty

Připravte si lehké, snadné a chutné jídlo, které můžete podávat ve všední den, ale také v rámci slavnostnějších událostí.

Ingredience

  • 2 polévkové lžíce sušených rajčat (nasekaných nadrobno)
  • 1 polévková lžíce kapary (nasekaných)
  • ¼ šálku másla (v pokojové teplotě)
  • 500 g vepřové panenky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce čerstvé petrželky (nasekané nadrobno)
  • sůl 
  • pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 °C. 
  • Zatímco se trouba předehřívá, nakrájejte sušená rajčata a kapary.
  • V misce rozmělněte změkčené máslo a rajčata s kapary do něj vmíchejte. Odložte stranou. 
  • Dejte pánev (vhodnou na pečení v troubě) na teplo a zahřívejte ji asi 2 minuty. 
  • Mezitím opláchněte vepřovou panenku, osušte ji čistou utěrkou a nakrájejte ji na 4 stejné kousky, z nichž každý potřete olivovým olejem. Ochuťte solí a pepřem. 
  • Následně kousky masa vložte na pánev a smažte 2–3 minuty, dokud nebude každý kousek mírně hnědý, a to ze všech stran. 
  • Pánev odstraňte z tepla a každý kousek masa potřete máslovou směsí, kterou jste si připravili na začátku. Použijte pouze polovinu máslové směsi! Zbytek odložte stranou.
  • Nyní pánev vložte do trouby a pečte 10–12 minut. 
  • Jakmile je maso hotové, vyndejte pánev z trouby a podávejte. 
  • Každou porci vepřové panenky plněné sušenými rajčaty pomažte zbylou máslovou směsí a posypte čerstvou petrželkou. 
  • Podávejte s brambory. 

Vepřová panenka se sušenými rajčaty a čerstvou petrželkou.
zdroj: streetsmartkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.