Připravte si lehké, snadné a chutné jídlo, které můžete podávat ve všední den, ale také v rámci slavnostnějších událostí.
Ingredience
- 2 polévkové lžíce sušených rajčat (nasekaných nadrobno)
- 1 polévková lžíce kapary (nasekaných)
- ¼ šálku másla (v pokojové teplotě)
- 500 g vepřové panenky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce čerstvé petrželky (nasekané nadrobno)
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Zatímco se trouba předehřívá, nakrájejte sušená rajčata a kapary.
- V misce rozmělněte změkčené máslo a rajčata s kapary do něj vmíchejte. Odložte stranou.
- Dejte pánev (vhodnou na pečení v troubě) na teplo a zahřívejte ji asi 2 minuty.
- Mezitím opláchněte vepřovou panenku, osušte ji čistou utěrkou a nakrájejte ji na 4 stejné kousky, z nichž každý potřete olivovým olejem. Ochuťte solí a pepřem.
- Následně kousky masa vložte na pánev a smažte 2–3 minuty, dokud nebude každý kousek mírně hnědý, a to ze všech stran.
- Pánev odstraňte z tepla a každý kousek masa potřete máslovou směsí, kterou jste si připravili na začátku. Použijte pouze polovinu máslové směsi! Zbytek odložte stranou.
- Nyní pánev vložte do trouby a pečte 10–12 minut.
- Jakmile je maso hotové, vyndejte pánev z trouby a podávejte.
- Každou porci vepřové panenky plněné sušenými rajčaty pomažte zbylou máslovou směsí a posypte čerstvou petrželkou.
- Podávejte s brambory.