Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka se sladkou omáčkou ze švestek. Na kompletní recept vám postačí pouhých 6 ingrediencí! Lepkavá zredukovaná omáčka je tak chutná, že budete chtít zdvojnásobit její množství. ALe existuje mnohem více způsobů, jak si ji vychutnat. Zkuste je s našimi luxusními recepty s vepřovou panenkou!

Co budeme potřebovat

Na panenku

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kg vepřové panenky
  • 1 polévková lžíce koření na steak (nebo jen sůl a pepř)

Na omáčku

  • 5 švestek (nakrájených na velmi malé plátky)
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 4 lžíce medu

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Celou panenku potřete olivovým olejem a přidejte zvolené koření.
  • Koření rozetřete tak, aby pokrylo celé maso ze všech stran.
  • Vložte vepřovou panenku do pekáče, volně přikryjte hliníkovou fólií a pečte 30–40 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů, dokud nebude panenka propečená a uprostřed světle růžová.
  • Vyjměte vepřovou panenku z trouby a nakrájejte ji. Pokud je pro vás příliš růžová, zakryjte pekáč alobalem a nechte ji 10-15 minut odležet na lince (vepřové maso se bude dále vařit vlastní teplotou).
  • Ve středně velké pánvi smíchejte nakrájené švestky, balzamikový ocet a med a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a za občasného míchání vařte 10-15 minut odkryté, aby se omáčka zredukovala. Švestky by měly změknout a pustit šťávu.
  • Odstavte z plotny, přikryjte a před podáváním nechte přikryté ještě 10 minut odležet. To pomůže omáčce zhoustnout.
  • Nakrájenou vepřovou panenku přelijte lžící švestkové omáčky.
Prkénko s kousky masa pokryté hustou švestkovou omáčkou.
Zdroj: imalwayshungry.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.