Panenka nakrájená na plátky, lehce obalená v ochucené strouhance, orestovaná a nakonec vařená v delikátní omáčce ze žampionů je jednoduchá na přípravu a navíc na ni potřebujete jen pár základních ingrediencí.
Co budete potřebovat
- 2/3 šálku kuřecího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1/4 lžičky sušeného rozmarýnu
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky černého pepře
- 230 g vepřové panenky, nakrájené na 4 kusy
- 1 lžíce ochucené strouhanky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 a 1/2 šálku žampionů, nakrájených na plátky
- čerstvá petrželka k podávání
Postup
- Smíchejte vývar a rajčatový protlak.
- Vmíchejte rozmarýn, sůl a pepř.
- Nakrájejte panenku na 2,5 cm plátky
- Maso lehce potřete strouhankou.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
- Přidejte panenku a restujte do zlatohněda, během toho jednou otočte.
- Vyndejte maso z pánve.
- Snižte teplotu na střední.
- Přidejte žampiony a restujte 3 minuty nebo dokud lehce nezhnědnou.
- Vraťte maso na pánev a přidejte směs vývaru a protlaku.
- Snižte plamen na minimum, zakryjte a vařte 2 až 4 minuty nebo dokud není vepřové maso uprostřed světle růžové.
- Odstraňte z pánve.
- Zvyšte plamen na vysoký a vařte omáčku 2 až 3 minuty nebo dokud se nezredukuje a mírně nezhoustne.
- Vepřovou panenku podávejte s omáčkou a ozdobte čerstvou petrželkou.
Připravili jsme si pro vás i další luxusní recepty na vepřovou panenku 6x jinak, které prostě musíte vyzkoušet!