Vepřová panenka se žampionovou omáčkou

Vepřová panenka se žampionovou omáčkou

Panenka nakrájená na plátky, lehce obalená v ochucené strouhance, orestovaná a nakonec vařená v delikátní omáčce ze žampionů je jednoduchá na přípravu a navíc na ni potřebujete jen pár základních ingrediencí.

Co budete potřebovat

  • 2/3 šálku kuřecího vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/4 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky černého pepře
  • 230 g vepřové panenky, nakrájené na 4 kusy
  • 1 lžíce ochucené strouhanky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 a 1/2 šálku žampionů, nakrájených na plátky
  • čerstvá petrželka k podávání

Postup

  • Smíchejte vývar a rajčatový protlak.
  • Vmíchejte rozmarýn, sůl a pepř.
  • Nakrájejte panenku na 2,5 cm plátky
  • Maso lehce potřete strouhankou.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte panenku a restujte do zlatohněda, během toho jednou otočte.
  • Vyndejte maso z pánve.
  • Snižte teplotu na střední.
  • Přidejte žampiony a restujte 3 minuty nebo dokud lehce nezhnědnou.
  • Vraťte maso na pánev a přidejte směs vývaru a protlaku.
  • Snižte plamen na minimum, zakryjte a vařte 2 až 4 minuty nebo dokud není vepřové maso uprostřed světle růžové.
  • Odstraňte z pánve.
  • Zvyšte plamen na vysoký a vařte omáčku 2 až 3 minuty nebo dokud se nezredukuje a mírně nezhoustne.
  • Vepřovou panenku podávejte s omáčkou a ozdobte čerstvou petrželkou.
Panenka nakrájená na plátky, lehce obalená v ochucené strouhance, orestovaná a nakonec vařená v delikátní omáčce ze žampionů servírovaná na talíři.
www.ladybehindthecurtain.com

Připravili jsme si pro vás i další luxusní recepty na vepřovou panenku 6x jinak, které prostě musíte vyzkoušet!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.