Pokud chcete, je možné vepřové maso nechat několik hodin marinovat, například v italském dresinku.
Ingredience
- 1000 g vepřové panenky
- 3 stroužky česneku
- 4 PL másla
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL mořské soli
- 1/2 čajové lžičky černého pepře
- 1 čajová lžička sušené bazalky
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 čajová lžička sušené petrželky
- 1/2 čajové lžičky sušené šalvěje
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Plech na pečení vyložte alobalem.
- V malé misce smíchejte prolisovaný česnek, bazalku, oregano, tymián, petržel a šalvěj. Odložte stranou.
- Vepřové maso osolte a opepřete.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte maso a zprudka ho opečte ze všech stran do zlatohnědé barvy.
- Přeneste panenku do alobalu a potřete ji předpřipravenou bylinkovou směsí.
- Na vepřové maso položte kousky másla.
- Panenku zabalte do alobalu a pečte přibližně 25 až 30 minut.
- Pokud používáte teploměr, ujistěte se, že vepřové maso dosáhlo ve středu vnitřní teploty 63 °C .
- Maso vyjměte z trouby a nechte ho alespoň 5 minut v alobalu odpočívat, aby se zachytila šťáva.
- Nakrájejte na plátky a ihned podávejte.
