Vepřová panenka v alobalu s máslovo-česnekovou omáčkou

Vepřová panenka v alobalu s máslovo-česnekovou omáčkou
Příprava: 45 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 6

Pokud chcete, je možné vepřové maso nechat několik hodin marinovat, například v italském dresinku.

Ingredience

  • 1000 g vepřové panenky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 PL másla
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL mořské soli
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 1 čajová lžička sušené bazalky
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lžička sušené petrželky
  • 1/2 čajové lžičky sušené šalvěje

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 °C.
  • Plech na pečení vyložte alobalem.
  • V malé misce smíchejte prolisovaný česnek, bazalku, oregano, tymián, petržel a šalvěj. Odložte stranou.
  • Vepřové maso osolte a opepřete.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte maso a zprudka ho opečte ze všech stran do zlatohnědé barvy.
  • Přeneste panenku do alobalu a potřete ji předpřipravenou bylinkovou směsí.
  • Na vepřové maso položte kousky másla.
  • Panenku zabalte do alobalu a pečte přibližně 25 až 30 minut.
  • Pokud používáte teploměr, ujistěte se, že vepřové maso dosáhlo ve středu vnitřní teploty 63 °C .
  • Maso vyjměte z trouby a nechte ho alespoň 5 minut v alobalu odpočívat, aby se zachytila šťáva.
  • Nakrájejte na plátky a ihned podávejte.
Vepřové maso v alobalu.
zdroj: sweetcsdesigns.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.