Věděli jste, že vepřová panenka je nejkřehčí kus vepřového masa?
Navíc je cenově dostupná, takže si ji může užít celá rodina.
My jsme si pro vás dnes připravili 5 lahodných receptů na vepřovou panenku v troubě, po které se budete oblizovat!
Vyzkoušejte variantu se slaninou, jablky či pečenou zeleninou.
Nechte si chutnat!
Naše recepty
Tipy na tu nejlepší pečenou panenku
- Nejprve panenku opečte. Opečení karamelizuje cukry a hnědnou díky němu bílkoviny mase, což má za následek atraktivnější barvu a chuť. Nejlepších výsledků dosáhnete, když použijete nerezovou nebo litinovou pánev vhodnou do trouby. Podívejte se na naše recenze nejlepších litinových pánví! Vyhněte se nepřilnavé pánvi.
- Použijte horkou pánev. Panenku začněte opékat na opravdu velmi horké pánvi. Než na pánev přidáte maso, nalijte na pánev tenkou tenkou vrstvu oleje a počkejte, až se rozehřeje. Pokud není pánev dostatečně rozpálená, maso se přilepí a roztrhne, když ho budete chtít převrátit.
- Pečte vepřovou panenku, dokud nedosáhne teploty 63 stupňů Celsia. Nejlepší způsob, jak zkontrolovat propečenost vepřové panenky, je pomocí teploměru s okamžitým odečtem. Pokud nemáte teploměr na maso, můžete propečenost zkontrolovat tak, že se podíváte, zda je šťava z masa čistá nebo téměř čistá. Další možností by bylo zapíchnout nůž do vepřové panenky a zkontrolovat, zda je střed křehký.
- Upečenou panenku volně zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat, aby se dodělala.
A jak se vám naše dnešní recepty na vepřovou panenku v troubě líbily? Napište nám do komentářů!