Šťavnatá panenka ochucená cajunským kořením, obalená v křupavé slanině a glazovaná směsí meruňkového džemu a hrubozrnné hořčice. Už se vám sbíhají sliny? Tak si s námi pojďte tuto sladko-slanou dokonalost připravit!
Co budete potřebovat
- 700 g vepřové panenky
- 1 lžíce cajunského koření
- 2 lžíce třtinového cukru
- 6 proužků slaniny
- 3 lžíce meruňkového džemu
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
Postup
- Vepřovou panenku utřete se směsí cajunského koření a třtinového cukru a obalte ve slanině.
- Na středním plameni rozehřejte pánev vhodnou do trouby, přidejte vepřovou panenku zabalenou ve slanině a opékejte, dokud ze všech stran nezezlátne, asi 10–15 minut.
- Přeneste pánev do trouby předehřáté na 200 °C a pečte, dokud vepřové maso nedosáhne 60 °C, asi 10–15 minut.
- Na konci potřete maso směsí meruňkového džemu a hořčice a poté nechte zakryté 5 minut odpočinout.
- Nechte si chutnat!
Vyzkoušejte i naše další lahodné recepty na vepřovou panenku. Máme pro vás spoustu neotřelých variant.