Vepřová panenka ve slanině s meruňkovo-hořčičným glazé

Vepřová panenka ve slanině s meruňkovo-hořčičným glazé

Šťavnatá panenka ochucená cajunským kořením, obalená v křupavé slanině a glazovaná směsí meruňkového džemu a hrubozrnné hořčice. Už se vám sbíhají sliny? Tak si s námi pojďte tuto sladko-slanou dokonalost připravit!

Co budete potřebovat

  • 700 g vepřové panenky
  • 1 lžíce cajunského koření
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 6 proužků slaniny
  • 3 lžíce meruňkového džemu
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice

Postup

  • Vepřovou panenku utřete se směsí cajunského koření a třtinového cukru a obalte ve slanině.
  • Na středním plameni rozehřejte pánev vhodnou do trouby, přidejte vepřovou panenku zabalenou ve slanině a opékejte, dokud ze všech stran nezezlátne, asi 10–15 minut.
  • Přeneste pánev do trouby předehřáté na 200 °C a pečte, dokud vepřové maso nedosáhne 60 °C, asi 10–15 minut.
  • Na konci potřete maso směsí meruňkového džemu a hořčice a poté nechte zakryté 5 minut odpočinout.
  • Nechte si chutnat!
Panenka ochucená cajunským kořením, obalená v křupavé slanině a glazovaná směsí meruňkového džemu a hrubozrnné hořčice v pánvi.
www.closetcooking.com

Vyzkoušejte i naše další lahodné recepty na vepřovou panenku. Máme pro vás spoustu neotřelých variant.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.