Vepřová panenka z grilu s bylinkovou omáčkou

Vepřová panenka z grilu s bylinkovou omáčkou

Dokonalá kombinace třtinového cukru, římského kmínu, uzené papriky a citronové kůry povýší vaši vepřovou panenku na úplně novou úroveň. Bylinková omáčka ji navíc dodává další chuťový rozměr. Podávejte s grilo anou zeleninou, jako je chřest nebo cuketa.

Co budete potřebovat

Na vepřovou panenku:

  • kůra z 1 citronu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 700 g vepřové panenky

Na bylinkovou omáčku:

  • 2 jarní cibulky (pouze bílé a světle zelené části), nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 šálku čerstvé petrželky, nasekané nadrobno
  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce čerstvých listů oregána
  • 1/2 lžičky drcených vloček červeného chilli
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup

  • V malé misce rozšlehejte citronovou kůru, třtinový cukr, papriku, římský kmín a sůl.
  • Vmíchejte olej a vytvořte pastu.
  • Potřete pastou celé vepřové maso.
  • Gril na 5 minut předehřejte nebo rozpalte grilovací pánev na středně vysokém plameni.
  • Grilujte vepřové maso za občasného obracení kleštěmi, dokud nezuhelnatí a teploměr s okamžitým odečtem zasunutý do nejtlustší části nezaznamená 63° Celsia, asi 20 minut.
  • Větší panenky dejte ještě dopéct do trouby předehřáté na 200° Celsia, dokud nedosáhnete požadované teploty, dalších 15 až 25 minut.
  • Nechte 10 minut odpočinout.
  • střední misce smíchejte jarní cibulku, petrželku, olej, česnek, ocet, oregano a červené chilli; dochuťte solí a černým pepřem.
  • Nakrájejte vepřové maso a nandejte ho na talíř.
  • Podávejte s bylinkovou omáčkou.
Nakrájená grilovaná panenka servírovaná s omáčkou z bylinek na talíři.
www.delish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.