Víte, jaké maso patří k těm nejšťavnatějším a nejvyužívanějším? Je to bezesporu vepřová pečeně.
Jedná se o část pod páteří prasete a patří k tomu nejlepšímu, co z čuníka můžete získat.
Jak tuhle část masa připravit, aby si uchovala svou šťavnatost a zároveň nechutnala stále stejně?
Inspirujte se našimi lákavými recepty.
Naše recepty
Hodila by se vám malá trouba do kuchyně nebo na chatu? V naší recenzi elektrických stolních trub vám poradíme s výběrem. Mrkněte se!
Jak je vidět, vepřová pečeně je velice variabilním typem pokrmu, ať už ji děláte jen tak, plněnou nebo třeba s omáčkou.
Vedle panenky a kýty patří do nejvyšší třídy toho, co na praseti najdete.
Pečínku koupíte samotnou, nebo také jako kotletu i s kostí. Pro některé recepty je ideální, pokud je maso i s tukovým krytím – s kůží.
O tom jsme se ostatně přesvědčili už v receptu “na křupavo”.
Která je vaše oblíbená část z vepříka?