Chcete připravit pokrm, který vypadá složitě, ale přitom je velice jednoduchý? Česneková pečeně se hodí k různým příležitostem a je klasikou, kterou by měl mít ve své domácí kuchařce každý milovník dobrého jídla.
Ingredience:
- 400 g vepřové pečeně
- 6 stroužků česneku
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého pepře
- ½ lžičky mleté sladké papriky
Postup:
- Předehřejte troubu na 200°C. Vložte vepřovou pečeni do pekáče s alobalem a potřete ji utřeným česnekem ze všech stran.
- V malé misce smíchejte ostatní koření a pečeni jím taktéž potřete.
- Pečlivě zabalte do alobalu a pečte zhruba 1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké.
- Před podáváním nechte maso chvíli odpočinout, poté jej nakrájejte na plátky.
- Podávejte se šťouchanými bramborami nebo s bramborovou kaší.