Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na česneku
Příprava: 10 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 2

Chcete připravit pokrm, který vypadá složitě, ale přitom je velice jednoduchý? Česneková pečeně se hodí k různým příležitostem a je klasikou, kterou by měl mít ve své domácí kuchařce každý milovník dobrého jídla. 

Ingredience:

  • 400 g vepřové pečeně
  • 6 stroužků česneku
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého pepře
  • ½ lžičky mleté sladké papriky

Postup:

  • Předehřejte troubu na 200°C. Vložte vepřovou pečeni do pekáče s alobalem a potřete ji utřeným česnekem ze všech stran.
  • V malé misce smíchejte ostatní koření a pečeni jím taktéž potřete. 
  • Pečlivě zabalte do alobalu a pečte zhruba 1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké. 
  • Před podáváním nechte maso chvíli odpočinout, poté jej nakrájejte na plátky. 
  • Podávejte se šťouchanými bramborami nebo s bramborovou kaší. 
Vepřová pečeně s česnekem a bylinkami
mccormick.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.