Naše recepty na pečeně z vepřového masa s cibulí a česnekem vám nedovolí přestat jíst

Cítíte tu vůni? Takto krásně můžou vonět pouze recepty na vepřovou pečeni na cibuli a česneku!

Pochutnejte si s námi na křehkém masíčku, které potěší každý mlsná jazýček.

A jelikož může být obtížné u velkého kusu masa poznat, zda je hotové.

Na konci článku najdete návod, jak to bezpečně poznat!

Jak poznat, že je vepřová pečeně uvnitř hotová?

Vepřovou pečeni můžete připravit na několik stupňů propečení a to:

Medium rare: 62 – 65 C
Medium: 65 – 68 C
Medium-Well Done: 68 – 71 C
Well Done: 71 C

Jak poznat, že je vepřová pečeně hotová i bez teploměru?

Zde je několik dalších možností:

Test špejlí

Technicky můžete pro tento test použít i nůž, ale já dávám přednost špejli, protože zanechává menší bod vpichu. Když je každá strana opečená zapíchněte špejli do nejtlustší části masa. Pokud prochází lehce bez odporu, je maso propečené. Pokud musíte vyvinout tlak nebo sílu, je třeba vepřové vařit déle.

Test dotykem

Jak vaříte vepřové maso, maso je stále pevnější. Syrové nebo tepelně neupravené vepřové maso vám bude pod palcem připadat pevné jako střed vaší natažené dlaně. Pokud se vytlačí nějaká šťáva, měla by být po čirá. Pokud je vepřové maso měkké na dotek, je třeba ho dále vařit.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.