Vepřová pečeně na kari se zeleninou z pomalého hrnce

Vepřová pečeně na kari se zeleninou z pomalého hrnce

Nejen maminky ocení pokrmy z pomalého hrnce, protože v něm zvládnete připravit naprosto luxusní pokrmy bez toho, aniž byste museli stát hodiny u plotny. A přesně taková je i tato kořeněná vepřová pečeně se zeleninou. Skvělý tip na víkendový oběd!

Co budete potřebovat

  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 3/4 lžičky cibulového prášku
  • 3/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky papriky
  • 1/4 lžičky mletého chipotle
  • 700 g brambor, nakrájených na cca centimetrové kousky
  • 4 střední mrkve, nakrájené na tenké plátky
  • 3 šálky nakrájené oloupané máslové dýně
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1 vepřová pečeně bez kosti o hmotnosti cca 1,5 kg

Postup

  • V malé misce smíchejte všechno koření.
  • V pomalém hrnci smíchejte zeleninu, vývar a 2 lžičky směsi koření.
  • Zbylým kořením potřete vepřovou pečeni a položte ji do pomalého hrnce na zeleninu.
  • Vařte přiklopené pokličkou při nízké teplotě 3 a 1/2 až 4 a 1/2 hodiny nebo dokud maso a zelenina nezměknou (teploměr vložený do pečeně by měl ukazovat alespoň 63°C).
  • Vyjměte maso z pomalého hrnce a volně ho přikryjte alobalem.
  • Před krájením nechte 15 minut odstát.
  • Podávejte se zeleninou z pomalého hrnce.
  • Nechte si chutnat!
Kořeněná vepřová pečeně podávaná na talíři se zeleninou.
www.tasteofhome.com

Máte doma pomalý hrnec? Recepty v brožurce od výrobce můžete mít snadno a rychle vyčerpány. My jsme si pro vás připravili i další skvělé recepty z pomalého hrnce, které si zamilujete!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.