Nejen maminky ocení pokrmy z pomalého hrnce, protože v něm zvládnete připravit naprosto luxusní pokrmy bez toho, aniž byste museli stát hodiny u plotny. A přesně taková je i tato kořeněná vepřová pečeně se zeleninou. Skvělý tip na víkendový oběd!
Co budete potřebovat
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 1 a 1/2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- 3/4 lžičky cibulového prášku
- 3/4 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky pepře
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/4 lžičky papriky
- 1/4 lžičky mletého chipotle
- 700 g brambor, nakrájených na cca centimetrové kousky
- 4 střední mrkve, nakrájené na tenké plátky
- 3 šálky nakrájené oloupané máslové dýně
- 400 ml kuřecího vývaru
- 1 vepřová pečeně bez kosti o hmotnosti cca 1,5 kg
Postup
- V malé misce smíchejte všechno koření.
- V pomalém hrnci smíchejte zeleninu, vývar a 2 lžičky směsi koření.
- Zbylým kořením potřete vepřovou pečeni a položte ji do pomalého hrnce na zeleninu.
- Vařte přiklopené pokličkou při nízké teplotě 3 a 1/2 až 4 a 1/2 hodiny nebo dokud maso a zelenina nezměknou (teploměr vložený do pečeně by měl ukazovat alespoň 63°C).
- Vyjměte maso z pomalého hrnce a volně ho přikryjte alobalem.
- Před krájením nechte 15 minut odstát.
- Podávejte se zeleninou z pomalého hrnce.
- Nechte si chutnat!
Máte doma pomalý hrnec? Recepty v brožurce od výrobce můžete mít snadno a rychle vyčerpány. My jsme si pro vás připravili i další skvělé recepty z pomalého hrnce, které si zamilujete!