Panenka v marinádě je super snadný recept na přípravu, který kombinuje jemné maso s hořčicí, česnekem a oreganem. Ale chcete-li připravit toto jídlo, musíte mít hořčici opravdu rádi. Lahodné maso servírujte s dokonalými zapečenými brambory s cuketou.
Co budeme potřebovat
- 1 kg vepřové panenky
- 30 ml olivového oleje
- 30 g dijonské hořčice
- 1 lžíce zrnité hořčice
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky soli
- špetka černého pepře
- 1 lžička jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu
Postup
- V pekáčku smíchejte olivový olej, dijonskou hořčici, zrnitou hořčici, med, citronovou šťávu, česnek, sůl, pepř a rozmarýn a dobře promíchejte.
- Přidejte vepřovou panenku a obalte.
- Misku pevně zakryjte fólií nebo plastovým obalem a vepřové maso marinujte v lednici po dobu nejméně 8 hodin, maximálně 24 hodin.
- Když jste připraveni vařit, předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Umístěte maso do pekáče.
- Maso pečte 30 až 40 minut, dokud není maso propečené.
- Vyjměte pekáč z trouby, pevně ho zakryjte alobalem a před krájením nechte 10 minut odstát.
Jak ještě můžete maso marinovat se dozvíte v těchto receptech na masové marinády!