Vepřová pečeně s hořčičnou marinádou

Vepřová pečeně s hořčičnou marinádou

Panenka v marinádě je super snadný recept na přípravu, který kombinuje jemné maso s hořčicí, česnekem a oreganem. Ale chcete-li připravit toto jídlo, musíte mít hořčici opravdu rádi. Lahodné maso servírujte s dokonalými zapečenými brambory s cuketou.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg vepřové panenky
  • 30 ml olivového oleje
  • 30 g dijonské hořčice
  • 1 lžíce zrnité hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka černého pepře
  • 1 lžička jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu

Postup

  • V pekáčku smíchejte olivový olej, dijonskou hořčici, zrnitou hořčici, med, citronovou šťávu, česnek, sůl, pepř a rozmarýn a dobře promíchejte.
  • Přidejte vepřovou panenku a obalte.
  • Misku pevně zakryjte fólií nebo plastovým obalem a vepřové maso marinujte v lednici po dobu nejméně 8 hodin, maximálně 24 hodin.
  • Když jste připraveni vařit, předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Umístěte maso do pekáče.
  • Maso pečte 30 až 40 minut, dokud není maso propečené.
  • Vyjměte pekáč z trouby, pevně ho zakryjte alobalem a před krájením nechte 10 minut odstát.

Jak ještě můžete maso marinovat se dozvíte v těchto receptech na masové marinády!

Pánev s masem z vepřového obalené v krustě z hořčičných semínek.
Zdroj: whatsinthepan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.