Vepřová pečeně s pomerančovo-brusinkovou omáčkou

Vepřová pečeně s pomerančovo-brusinkovou omáčkou

Tento recept na vepřovou pečeni s omáčkou z pomerančové šťávy a brusinkové omáčky je perfektním svátečním pokrmem. Maso je dokonale šťavnaté, lahodné a vypadá naprosto božsky.

Co budete potřebovat

  • 1,2 kg vepřové pečeně bez kosti
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3/4 šálku pomerančové šťávy
  • 1/4 šálku jablečného octa
  • 230 g pomerančové marmelády
  • 200 g brusinkové omáčky

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Dejte vepřové maso do mělké pánve a osušte papírovou utěrkou.
  • Potřete všechny strany olivovým olejem.
  • Dochuťte solí a pepřem ze všech stran.
  • Restujte každou stranu na vysokém plameni po dobu 2 minut, celkem 10 minut.
  • Během opékání si připravte omáčku.
  • Ve střední misce smíchejte dohromady 1/2 šálku pomerančové šťávy, ocet, pomerančovou marmeládu a brusinkovou omáčku.
  • Opečené vepřové maso vložte do velkého pekáče a zalijte omáčkou.
  • Pečte 60–80 minut nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 60–63 °C v nejstřednější části.
  • Každých 20 minut podlévejte směsí pomerančové šťávy a brusinkové omáčky.
  • Vyjměte z trouby a dejte vepřové maso na talíř s alobalem, aby si 10 minut odpočinulo.
  • Zatímco vepřové maso odpočívá, přidejte zbývající 1/4 šálku pomerančové šťávy do šťávy zbylé z pečení.
  • Omáčku přelijte do hrnce, přiveďte k varu a poté snižte na mírný plamen a nechte chvíli vařit.
  • Maso nakrájejte a podávejte ho pokapané omáčkou a ozdobené plátky pomeranče a čerstvými brusinkami.
  • Dobrou chuť!
Nakrájená vepřová pečeně s omáčkou z pomerančové šťávy a brusinkové omáčky na tácu.
www.thecookierookie.com

Vyzkoušejte i naše další vynikající recepty s pomerančem. Máme pro vás sladké i slané varianty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.