Není nic jednoduššího, než připravovat jakýkoliv pokrm rychle a bez zbytečně velkého množství nádobí. Kdo to potom má umývat že? Tento pokrm zvládnete v troubě a stačí vám na to jediný pekáč.
Ingredience:
- 800 g vepřové pečeně (může být i krkovice či plec)
- 2 hrnky dlouhozrnné rýže
- 2 středně velké cibule
- 1 lžička kurkumy
- sůl podle chuti
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 1 lžička tymiánu
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a dáme na sporák.
- Přivedeme k varu a vaříme po dobu 30 minut, přičemž po celou dobu pravidelně odebíráme pěnu.
- Rýži dáme do sítka a důkladně proplachujeme, dokud voda, která z ní bude vytékat nebude úplně čirá.
- Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli.
- Dusíme do změknutí, přidáme rýži a pár minut opékáme, dokud rýže nezesklovatí.
- Dochutíme solí, černým pepřem, kurkumou a tymiánem. Sundáme ze sporáku.
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a připravíme zapékací mísu.
- Kousky masa scedíme a vložíme do zapékací mísy. Zasypeme rýží, zalijeme zeleninovým vývarem a promícháme.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 25 minut, dokud se rýže neuvaří.