Vepřová pečeně s rýží

Vepřová pečeně s rýží
Příprava: 20 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 5

Není nic jednoduššího, než připravovat jakýkoliv pokrm rychle a bez zbytečně velkého množství nádobí. Kdo to potom má umývat že? Tento pokrm zvládnete v troubě a stačí vám na to jediný pekáč.

Ingredience:

  • 800 g vepřové pečeně (může být i krkovice či plec)
  • 2 hrnky dlouhozrnné rýže
  • 2 středně velké cibule
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl podle chuti
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 lžička tymiánu

Postup:

  • Maso nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a dáme na sporák.
  • Přivedeme k varu a vaříme po dobu 30 minut, přičemž po celou dobu pravidelně odebíráme pěnu.
  • Rýži dáme do sítka a důkladně proplachujeme, dokud voda, která z ní bude vytékat nebude úplně čirá.
  • Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli.
  • Dusíme do změknutí, přidáme rýži a pár minut opékáme, dokud rýže nezesklovatí.
  • Dochutíme solí, černým pepřem, kurkumou a tymiánem. Sundáme ze sporáku.
  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a připravíme zapékací mísu.
  • Kousky masa scedíme a vložíme do zapékací mísy. Zasypeme rýží, zalijeme zeleninovým vývarem a promícháme.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 25 minut, dokud se rýže neuvaří.
Šťavnaté vepřové maso s rýží v troubě.
Zdroj: https://tastycraze.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.