Vyzkoušejte také tuto variantu – lahodnou panenku s hořčičnou omáčkou na lůžku z těstovin orzo a brokolice.
Ingredience
- 1000 g vepřové panenky
- 1/4 šálku hořčice
- 1/4 šálku BBQ omáčky
- 2 PL mletého česneku
- 2 PL olivového oleje
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mletého rozmarýnu
- 1 a 1/2 šálku těstovin orzo
- 3 šálky růžiček brokolice
- 2 snítky rozmarýnu na ozdoby
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Vepřovou panenku osolte a potřete česnekem.
- Na velké pánvi rozehřejte olej a panenku na něm zprudka ze všech stran opečte.
- Následně ji vyjměte a položte na plech vyložený alobalem.
- V misce smíchejte hořčici a BBQ omáčku.
- Panenku touto směsí potřete ze všech stran a posypte ji mletým rozmarýnem.
- Vepřové maso zabalte do alobalu a pečte po dobu 25 až 30 minut.
- Maso nepřepečte, jinak bude spíše suché než šťavnaté.
- Zatímco je maso v troubě, uvařte v hrnci s vodou orzo a brokolici v páře.
- Po uvaření podávejte plátky masa s těstovinami a brokolicí ozdobené rozmarýnem.
