Vepřová pečeně v alobalu s hořčičnou omáčkou

Vepřová pečeně v alobalu s hořčičnou omáčkou
Příprava: 45 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 6

Vyzkoušejte také tuto variantu – lahodnou panenku s hořčičnou omáčkou na lůžku z těstovin orzo a brokolice.

Ingredience

  • 1000 g vepřové panenky
  • 1/4 šálku hořčice
  • 1/4 šálku BBQ omáčky
  • 2 PL mletého česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička mletého rozmarýnu
  • 1 a 1/2 šálku těstovin orzo
  • 3 šálky růžiček brokolice
  • 2 snítky rozmarýnu na ozdoby

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 °C.
  • Vepřovou panenku osolte a potřete česnekem.
  • Na velké pánvi rozehřejte olej a panenku na něm zprudka ze všech stran opečte.
  • Následně ji vyjměte a položte na plech vyložený alobalem.
  • V misce smíchejte hořčici a BBQ omáčku.
  • Panenku touto směsí potřete ze všech stran a posypte ji mletým rozmarýnem.
  • Vepřové maso zabalte do alobalu a pečte po dobu 25 až 30 minut.
  • Maso nepřepečte, jinak bude spíše suché než šťavnaté.
  • Zatímco je maso v troubě, uvařte v hrnci s vodou orzo a brokolici v páře.
  • Po uvaření podávejte plátky masa s těstovinami a brokolicí ozdobené rozmarýnem.
Vepřová panenka pečená v troubě v alobalu.
zdroj: farmtojar.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.