Vepřová pečeně v bylinkové krustě

Vepřová pečeně v bylinkové krustě

Jemné a šťavnaté vepřové maso s dokonalou krustou z bazalky, rozmarýnu a oregána je to pravé, co můžete servírovat svým hostům na sváteční večeři!

Co budete potřebovat

  • 1 vepřová pečeně bez kosti o hmotnosti cca 1,5 kg
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 5 stroužků česneku, nasekaných
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup

  • Vepřovou pečení ochuťte olivovým olejem, česnekem, solí, pepřem, bazalkou, oreganem a rozmarýnem.
  • Vložte maso do zapékací mísy o rozměrech 23 x 33 cm a před pečením nechte 30 minut odpočinout.
  • Předehřejte troubu na 250 stupňů Celsia.
  • Pečte 20 minut, poté snižte teplotu na 220 stupňů a pečte 30 – 35 minut (teplota hotového masa by měla být 63 stupňů Celsia).
  • Před krájením maso zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout.
  • Dobrou chuť!
Plátky vepřového masa s dokonalou krustou z bazalky, rozmarýnu a oregána na talíři s chřestem.
www.innerthendessert.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.