Jemné a šťavnaté vepřové maso s dokonalou krustou z bazalky, rozmarýnu a oregána je to pravé, co můžete servírovat svým hostům na sváteční večeři!
Co budete potřebovat
- 1 vepřová pečeně bez kosti o hmotnosti cca 1,5 kg
- 3 lžíce olivového oleje
- 5 stroužků česneku, nasekaných
- ½ lžičky soli
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup
- Vepřovou pečení ochuťte olivovým olejem, česnekem, solí, pepřem, bazalkou, oreganem a rozmarýnem.
- Vložte maso do zapékací mísy o rozměrech 23 x 33 cm a před pečením nechte 30 minut odpočinout.
- Předehřejte troubu na 250 stupňů Celsia.
- Pečte 20 minut, poté snižte teplotu na 220 stupňů a pečte 30 – 35 minut (teplota hotového masa by měla být 63 stupňů Celsia).
- Před krájením maso zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout.
- Dobrou chuť!