Vepřová pečeně z grilu s medovým glazé

Vepřová pečeně z grilu s medovým glazé
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 5

S pouhými 5 ingrediencemi a asi 5 minutami přípravy je tato grilovaná vepřová pečeně s medovou polevou snadným jídlem a chutným jídlem, které se zařadí mezi vaše nejoblíbenější pokrmy.

Ingredience

  • ¼ šálku třtinového cukru
  • ⅓ šálku medu
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 (cca 1400 g) vepřová pečeně bez kosti
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Vepřovou pečeni osušte papírovými utěrkami.
  2. Ze všech stran hojně osolte a opepřete.
  3. V malé pánvi smíchejte třtinový cukr, med, sezamový olej, sušený česnek a asi ¼ lžičky soli.
  4. Šlehejte na mírném ohni, dokud se třtinový cukr nerozpustí a nevznikne hezká, hustá poleva.
  5. Dejte stranou.
  6. Nastříkejte venkovní gril nebo vnitřní grilovací pánev olejem ve spreji.
  7. Předehřejte gril na vysokou teplotu.
  8. Grilujte vepřovou pečeni na vysoké teplotě asi 4–5 minut z každé strany, nebo dokud se neobjeví tmavé grilovací stopy.
  9. Ztlumte gril na minimum nebo přesuňte vepřovou pečeni na místo, kde bude přijímat pouze nepřímé teplo.
  10. Gril by měl mít teplotu asi 150 – 175 °C.
  11. Přikryjte gril a nechte vepřovou pečeni asi 40 minut péct, přičemž ji pravidelně podlévejte medovou polevou.
  12. Vepřové maso obraťte a asi po 20 minutách zkontrolujte teplotu.
  13. Když vepřové maso dosáhne 60 °C, sundejte ho z grilu.
  14. Maso nechte na prkénku asi 10 minut odpočinout.
  15. Teplota vepřového masa bude v klidu dále stoupat.
  16. Nakrájejte a podávejte.
Pečeně z vepře s medovou polevou servírovaná na dřevěném prkýnku.
www.theseasonedmom.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.