Vepřová pečeně z pomalého hrnce se sušenými brusinkami

Vepřová pečeně z pomalého hrnce se sušenými brusinkami

Recepty z pomalého hrnce jsou výtečné a navíc jednoduché na přípravu. A přesně takový je i tento recept. Kombinace vepřového masa, sušených brusinek, ostružinové marmelády, cibule a chili je naprosto dokonalá a vy už si na jiný pokrm z vepřové pečeně ani nevzpomenete.

Co budete potřebovat

  • 1 vepřová pečeně bez kosti, o hmotnosti cca 1 – 1,2 kg
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 středně velká bílá cibule, nakrájená
  • 1 šálek sušených brusinek
  • 1/4 šálku ostružinové marmelády
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1 bobkový list
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • 1 šálek vody

Postup

  • Vepřové maso ze všech stran osolte a opepřete.
  • Rozpalte velkou litinovou pánev na středně vysokém plameni.
  • Na pánev přidejte olej a jakmile je olej rozpálený, přidejte vepřovou pečeni a opékejte 2-3 minuty ze všech stran.
  • Vepřové maso přendejte do pomalého hrnce spolu s nakrájenou cibulí, sušenými brusinkami, marmeládou, kořením a vývarem.
  • Nalijte vodu do pánve, ve které jste opékali maso a oškrábejte všechny kousky v pánvi.
  • Nalijte tuto tekutinu na maso v pomalém hrnci.
  • Pomalý hrnec přikryjte a vařte na nejvyšším stupni 90–120 minut.
  • Otestujte teplotu vepřového masa teploměrem na maso.
  • V nejtlustší části pečeně by měl ukazovat 63-65°C.
  • Maso vyndejte na servírovací tác a podle potřeby omáčku zahustěte dalším vařením v pomalém hrnci několik minut (nebo smícháním lžičky kukuřičného škrobu se lžičkou vody do hladka a všleháním do omáčky).
  • Nakrájejte pečeni na 0,5 – 1 centimetrové plátky.
  • Vepřové maso podávejte přelité omáčkou z pomalého hrnce.
Plátky vepřového masa posypané brusinkami a cibulí servírované na tácu.
www.tablespoon.com

A co takové recepty na vynikající kotletky z vepřového masa? Zkuste je zapečené i grilované!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.