Vepřová plec na paprice se smetanou

Vepřová plec na paprice se smetanou

Tento recept je skvělý v tom, že vepřové maso můžeme nahradit i jiným druhem masa třeba kuřecím nebo telecím a vždy to bude perfektně fungovat. Navíc je jednoduchý a velmi chutný!

INGREDIENCE

  • 2–3 lžíce sádla nebo másla
  • 750 g vepřové plece, nakrájené na kostky
  • 2 menší cibule, nakrájené nadrobno
  • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 1,5 lžíce mleté sladké papriky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 200 ml vývaru

POSTUP

  1. V hrnci rozehřejte tuk a opečte na něm maso ze všech stran.
  2. Pak maso vyjměte z hrnce a nasypte do něj cibuli a česnek, opečte je, aby cibule zesklovatěla a česnek se nepřipálil.
  3. Vraťte k nim maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte.
  4. Odstavte a vmíchejte papriku, jemně osolte a opepřete.
  5. Podlijte vývarem a promíchejte.
  6. Přivedeďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zhruba 30–45 minut duste doměkka.
  7. Ke konci opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání.
  8. Osolte a opepřete.
  9. Prohřejte, ale už nevařte.
  10. Podávejte s libovolnou přílohou.
Vepřové maso na paprice s těstovinami servírované na talíři.
www.tasteofhome.com

Vyzkoušejte i naše další recepty s vepřovým masem na paprice. Máme pro vás 6 luxusních variant!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.