Příprava: 20 minut
Vaření: 140 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 160 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 600 g vepřové plece nebo 4 kotlety
- 2 lžíce sladkého kečupu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička červené sladké papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 3 stroužky česneku
- 2 – 3 lžíce tmavé instantní jíšky
- 100 ml vody
Postup receptu
- Maso nakrájíme na plátky a naklepeme
- Česnek oloupeme a prolisujeme do misky
- Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme
- Plátky masa potřeme vymíchanou směsí a vložíme do pečícího sáčku
- Zalijeme 100 ml vody, maso promícháme a urovnáme
- Sáček uzavřeme, dáme na plech, několikrát propíchneme jehlou a vložíme do předehřáté trouby
- Pečeme asi 60 minut při 150°C, poté maso přelijeme do kastrolu
- Šťávu můžeme nechat jen tak, nebo nastavit vodou a zahustit instantní jíškou
- Vepřovou plec se šťávou podáváme s těstovinami