Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg vepřové plece
- 1 dl bílého vína
- máslo
- pepř
- sůl
Nádivka:
- 15 dkg kuřecích jater
- 5 dkg slaniny
- 1 cibule
- 1 sterilovaná okurka
- 1 vejce
- 1 lžíce bílého vína
- strouhanka
- sůl
- petrželka
Postup receptu
- Nejdříve připravíme náplň
- Očištěná kuřecí játra umeleme, nebo rozmixujeme, přidáme k nim na drobné kostičky nakrájenou slaninu, najemno nakrájenou cibuli a okurku, sekanou petrželkou a vejce
- Přidáme sůl a koření, trochu vína a zahustíme strouhankou
- Vepřovou plec rozkrojíme na plát, hodně naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme připravenou náplní
- Svineme, ovážeme nití
- Vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem, trochu podlijeme vínem a pečeme doměkka
- Během pečení přeléváme šťávou, obracíme a podle potřeby podléváme vínem
- Místo vína můžeme použít masový vývar, případně vodu
- Příloha: brambory, zeleninový salát