Vepřová sekaná s houbami a ovocným chutney

Vepřová sekaná s houbami a ovocným chutney

Tak tohle je naprostá delikatesa, kterou musíte vyzkoušet! Sekaná z mletého vepřového masa, lesních hub a vlašských ořechů potřená ovocným chutney se stane vaší novou oblíbenou pochoutkou, kterou si budete chtít připravovat pořád dokola.

Co budete potřebovat

  • 1/2 šálku vlašských ořechů, nasekaných
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nastrouhaná
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 400 g lesních hub, nakrájených
  • 750 g mletého vepřového masa
  • 1 a 1/2 šálku strouhanky
  • 1/2 šálku plocholisté petrželky, jemně nasekané
  • 1 vejce
  • 3/4 šálku ovocného chutney
  • salát nebo zelenina, k podávání

Postup

  • Předehřejte troubu na horkovzduch na 180°C.
  • Pečicí formu o rozměrech 10 x 20 cm lehce vymažte tukem.
  • Vložte vlašské ořechy do nepřilnavé pánve na vysoký plamen.
  • Opékejte za častého míchání 5 minut, dokud nebudou opečené.
  • Vyndejte ořechy z pánve a nechte je vychladnout.
  • Do pánve přidejte olej, cibuli a česnek.
  • Snižte plamen na střední.
  • Restujte 3 minuty, dokud cibule nezměkne.
  • Přidejte houby, zvyšte teplotu a restujte, dokud houby nezměknou a veškerá tekutina se neodpaří.
  • Dejte stranou vychladnout.
  • Z vychladlých hub slijte přebytečnou tekutinu a přendejte do velké mísy.
  • K houbám přidejte mleté ​​vepřové maso, strouhanku, petrželku, vejce, sůl, pepř a vlašské ořechy.
  • Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Lžící nalijte směs do vymazané formy.
  • Pomocí rukou pevně přitlačte a vyhlaďte povrch.
  • Pečte 40–45 minut nebo dokud nebude sekaná světle zlatá a propečená.
  • Před překlopením na talíř dejte na 10 minut stranou.
  • Vršek potřete 1 lžící chutney.
  • Nakrájejte a podávejte teplé nebo studené se salátem nebo zeleninou a zbývajícím chutney.
Pokrájená sekaná z mletého vepřového masa, lesních hub a vlašských ořechů potřená ovocným chutney na prkýnku.
www.australianmushrooms.com.au

Vyzkoušejte i naše oblíbené recepty na lahodné čatní aneb omáčky nejen k masu. Máme pro vás sladké i slané varianty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.