Vepřová tikka masala

Vepřová tikka masala
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Ideálním masem na vepřovou tikka masala je právě vepřová panenka.

Ingredience na pastu tikka masala

  • 2 stroužky česneku
  • 3cm čerstvého zázvoru
  • 1 čajová lžička mletého pepře
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička semen koriandru
  • 1 čajová lžička semen fenyklu
  • 1/2 čajové lžičky mletého kardamomu

Ingredience na vepřovou marinádu

  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžíce kari pasty tikka masala
  • sůl a pepř
  • 600g vepřové panenky nakrájené na 3cm kousky

Ingredience na omáčku

  • 2 čajové lžičky olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1/3 hrnku výše uvedené pasty Tikka Masala
  • 1 hrnek vody
  • 150ml smetany ke šlehání
  • 3 velká rajčata nakrájená na kostičky (nebo rajčatový protlak)
  • mořská sůl podle chuti
  • koriandr, na ozdobu

Postup

  • Nejprve si oloupejte česnek a zázvor a odložte je stranou.
  • Ve velké pánvi opečte veškeré ingredience na pastu a poté odstavte. Vložte koření do mlýnku či hmoždíře a mlejte, dokud nebudete mít jemný prášek.
  • Poté prášek spolu s oloupaným česnekem a zázvorem přeneste do mixéru a rozmixujte do hladka.
  • V misce smíchejte všechny ingredience na vepřovou marinádu kromě masa. Až potom, co jsou ingredience dobře promíchané, přidejte nakrájené maso a rukama vše promíchejte, aby bylo maso marinádou pokryté ze všech stran.
  • Vložte do ledničky a marinujte alespoň 30 minut, nejlépe přes noc.
  • Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a máslo. Přidejte kari pastu a restujte, dokud okraje pasty nezhnědnou.
  • Poté přidejte rajčata, vodu a dochuťte solí. Jakmile se vše vaří, snižte teplotu a vařte asi 20 minut. Pokud potřebujete, přilijte trochu další vody.
  • Zatímco se omáčka vaří, zahřejte grilovací pánev s olejem a osmažte namarinované kuřecí kousky po dobu 2 minut z každé strany. (Okapejte přebytečnou marinádu)
  • Jakmile kari omáčka zhoustne, vložte ji do mixéru a rozmixujte do hladka. Nalijte zpět do pánve a přiveďte znovu k varu. Přidejte osmažené vepřové maso a duste 10 minut.
  • Sejměte pánev z ohne, přilijte smetanu a řádně promíchejte.
  • Podávejte s rýží basmati a ozdobené čerstvým koriandrem.
Vepřové maso v kari omáčce s rýží a plackami.
Zdroj: tablefortwoblog.com

Inspirujte se těmito lahodnými recepty na kari s cizrnou a uvařte si rychlý a zdravý oběd nebo večeři.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.