Vepřová žebírka s medovou marinádou

Vepřová žebírka s medovou marinádou

Lahodným pečeným žebírkům dokáže odolat jen málokdo. Zdokonalte jejich chuť medem a zázvorem! Uvidíte, že budou rovněž chutnat.

Ingredience:

  • 1,5 kg vepřových žeber
  • kousek zázvoru (cca 5 cm)
  • 6 stroužků česneku
  • 1/2 šálku medu
  • 1/2 šálku sójové omáčky
  • 1/2 šálku rýžového vína
  • 1 lžička sladké chilli omáčky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V uzavíratelném igelitovém sáčku smíchejte nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, med, rýžové víno, chilli omáčku, sůl a pepř.
  2. Promíchejte a následně do sáčku vložte vepřová žebra.
  3. Sáčkem důkladně třepejte až do doby, než budou žebra důkladně obalená ve směsi.
  4. Uzavřený sáček vložte alespoň na dobu dvou hodin, lépe ale přes noc, do ledničky.
  5. Předehřejte si troubu na 180°C.
  6. Vyjměte žebra ze sáčku, položte je do pekáče a podlijte trochou vody.
  7. Pečte přibližně 40-45 minut.
  8. Maso vyjměte a překryté alobalem odložte stranou.
  9. V mezidobě vytvořte ze zbytku marinády omáčku.
  10. Stačí smíchat zbytek marinády z misky, ve které jste marinovali žebírka, se šťávou, která zůstala po pečení v pekáči.
  11. Směs v malém hrnci přiveďte k varu a za občasného míchání povařte 4-5 minut.
  12. Touto omáčkou následně potřete vepřová žebírka.

Žebírka na medu podávejte s čerstvým pečivem.

Vepřová žebírka marinovaná v medu
zdroj: taste.com.au

Medová marináda není jedinou možností. Inspirujte se našimi dalšími marinádami na grilování!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.