Máte chuť na slanou dobrotu? Co byste řekli lahodným pomalu pečeným žebrům? Tento recept je vhodným doplňkem nejen k pivu.
Ingredience:
- 2 menší kousky vepřových žebírek
- sůl a pepř
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička chilli prášku
- ⅔ hrnku barbeque omáčky
- ⅓ hrnku jablečného octa
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- ⅓ hrnku ananasového džemu
- ¼ hrnku kečupu
- 2 jarní cibulky
Postup:
- Žebra si umyjte a osušte, osolte, opepřete, posypte chilli práškem.
- Smíchejte si ocet s polovinou barbaque omáčky, prolisovaným česnekem a zázvorem.
- Žebra spolu s rozmíchnou směsí dejte do pomalého hrnce a vařte asi 7-8 hodin.
- Nakonec budeme grilovat.
- Nachystejte si gril a rozehřejte jej.
- Maso si položte na alobal, potřete z obou stran kečupem smíchaným s ananasovým džemem a zbytkem barbeque omáčky.
- Grilujte 3-5 minut, nakonec posypte na kolečka nakrájenou cibulkou.