Vepřová žebírka v marinádě

Vepřová žebírka v marinádě

Máte chuť na slanou dobrotu? Co byste řekli lahodným pomalu pečeným žebrům? Tento recept je vhodným doplňkem nejen k pivu.

Ingredience:

  • 2 menší kousky vepřových žebírek
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička chilli prášku
  • ⅔ hrnku barbeque omáčky
  • ⅓ hrnku jablečného octa
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • ⅓ hrnku ananasového džemu
  • ¼ hrnku kečupu
  • 2 jarní cibulky

Postup:

  • Žebra si umyjte a osušte, osolte, opepřete, posypte chilli práškem.
  • Smíchejte si ocet s polovinou barbaque omáčky, prolisovaným česnekem a zázvorem.
  • Žebra spolu s rozmíchnou směsí dejte do pomalého hrnce a vařte asi 7-8 hodin.
  • Nakonec budeme grilovat.
  • Nachystejte si gril a rozehřejte jej.
  • Maso si položte na alobal, potřete z obou stran kečupem smíchaným s ananasovým džemem a zbytkem barbeque omáčky.
  • Grilujte 3-5 minut, nakonec posypte na kolečka nakrájenou cibulkou.
vepřová žebra pomalu pečená
howtofeedaloon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.