Vepřová žebra ugrilovaná v troubě

Vepřová žebra ugrilovaná v troubě

Kdo si počká, ten se dočká! A přesně to samé platí o tomto receptu na grilovaná žebra! Chce to čas, aby se maso dokonale rozpadalo. Přidejte k nim křupavé hranolky ze sladkých brambor a máte na stole jídlo snů!

Co budeme potřebovat

Na žebra

  • 2 kg vepřových žeber
  • 2 řapíkatý celer (oříznutý a rozpůlený)
  • 1 cibule (nahrubo nakrájená)
  • 2 červené chilli papričky (podélně rozpůlené)
  • 1 celý česnek (vodorovně rozpůlený)
  • 250 ml jablečné šťávy

Na BBQ omáčku

  • 125 ml kečupu
  • 150 g tmavého cukru
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička pálivé uzené papriky
  • 1 lžička sladké uzené papriky
  • 75 ml bílého vinného octa
  • 50 ml bourbon whisky

Na salát

  • 3 žloutky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 300 ml řepkového oleje
  • 3 lžíce naloženého celeru
  • 2 lžíce nahrubo nasekané čerstvé ploché petrželky
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř

Postup

  • Žebra umístěte o velkého kastrolu s celerem, cibulí, chilli, česnekem a jablečnou šťávou.
  • Přidejte tolik vody, aby byl zakryt obsah v hrnci.
  • Směs přiveďte k varu a poté snižte teplotu.
  • Vařte 1-1½ hodiny, dokud maso nezměkne. Čas od času seberte veškeré nečistoty, které se při vaření vynoří na povrchu.
  • Mezitím na barbecue omáčku zahřejte na pánvi na střední teplotu kečup a cukr po dobu 2-3 minut, nebo dokud se cukr nerozpustí v kečupu.
  • Přidejte worcesterskou omáčku, uzenou papriku a ocet a směs přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu, dokud směs nezhoustne, a vařte 4–5 minut nebo do zhoustnutí. Vmíchejte bourbon, poté stáhněte z plotny a odstavte. Po vychladnutí dejte do lednice.
  • Na zálivku šlehejte ve velké míse žloutky, hořčici a ocet, dokud se dobře nespojí.
  • Postupně velmi tenkým pramínkem za stálého šlehání přidávejte olej, dokud směs nezhoustne a veškerý olej se do ní zcela nezapracuje.
  • Celer důkladně sceďte a přebytečnou vlhkost odstraňte pomocí kuchyňského papíru.
  • Do majonézy vmícháme celer a petržel a podle chuti dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  • Když jsou žebra hotová, předehřejte troubu na 240 C, nebo na takovou teplotu, jak jen to půjde.
  • Vyjměte žebra z hrnce pomocí děrované lžíce a přendejte na velký pekáč.
  • Potřete žebra po celém povrchu barbecue omáčkou, poté pečte v troubě 10–15 minut a každých pět minut otočte, dokud nejsou žebra lepivá a na okrajích spálená.
  • Chcete-li grilovaná žebra podávat, dejte žebra na servírovací mísu a podávejte se salátem a zbývající barbecue omáčku.
Prkénko s naservírovanými žebry v BBQ omáčce s hranolky.
Zdroj: hola.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.